Stabilirea Riscului Beneficiarului

Extras din referat Cum descarc?

Prezentatrea celor 4 categorii de costuri privind caliattea si identificarea activitatilor generatoare ale acorelilor costurilor.
Scopul prezentei evaluari institutionale externe a fost acela de a identifica si certifica masura in care Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati raspunde interesului public, precum si masurile pe care le asigura pentru cresterea calitatii in procesul de predare-invatare si in exercitarea dreptului legal de acordare a diplomelor si calificarilor. Principalele obiective generale ale evaluarii costuri privind calitatea Univeritatii Dunarea de Jos din Galati ar fi:
1) Sa contribuie la verificarea existentei fundamentelor unei culturi a calitatii in cadrul programelor educationale si in activitatile de cercetare-dezvoltare- inovare si la promovarea si consolidarea unei inalte calitati in procesele de educatie si formare profesionala in Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati;
2) Sa evalueze masura in care se regasesc fundamentele profesionale, stiintifice si logistice pentru ca studentii, actorii din mediul economic, social si institutional si publicul larg dispun de un acces constant, transparent si rapid la informatii relevante si nedistorsionate, de incredere si explicite despre modul in care universitatea gestioneaza programele de studii pentru care dispune de acreditare sau autorizare provizorie de functionare, ofera diplome, certificate de studii universitare si calificari, care respecta standardele nationale si conformitatea cu standardele academice europene si cu principiile unei autentice calitati academice;
3) Favorizarea si crearea conditiilor ca, in situatiile in care se constata existenta unor disfunctionalitati in asigurarea calitatii programelor de studii, sa se recomande initierea actiunilor de imbunatatire a acestora si favorizarea costul calitatii in facilizarea inbunatatirilor tuturor activitatilor a cadrului didactic profesoral cit si cel studetesc;
4) Sa se recomande mecanisme prin care sa se imbunatateasca calitatea procesului de educatie si formare profesionala , transparenta gestiunii si responsabilitatea publica a institutiilor de invatamant superior.
Universitatea ,, Dunarea de Jos" din Galati este o institutie de invatamant superior de stat, acreditata care functioneaza in conformitate cu principiile Declaratiei Drepturilor Omului si a altor documente cu vocatie universala, cu valorile ei, in baza Constitutiei Romaniei, Legii invatamantului, Legii statutului personalului didactic, Cartei universitare si a regulamentelor aprobate de Senatul propriu.
In tot acest periplu organizational la nivel institutional s-a creat si consolidat o traditie, s-au facut acumulari calitative autentice, s-au lansat si consolidat programe de studii universitare educationale unice la nivel national. Printre aceste prioritati educationale se pot mentiona: constructii navale, exploatarea navelor si porturilor, industrie alimentara, tehnica piscicola, frigotehnie. Universitatea detine fundamentele pentru crearea, diseminarea si valorificarea de cunoastere, se constituie intr-un centru de promovare si dezvoltare a progresului tehnic, stiintific, cultural si social cu un impact notabil asupra dezvoltarii intregii tarii.
Idetificarea activitatilor si evaluarea la nivelul unitatii a fost nominalizat un expert evaluator comisie institutionala. La care sa creat o echipa pentru evaluarea programelor s-a apelat la 6 experti evaluatori. La evaluarea externa a cestei echipe efectuata au mai participat: un expert strain, un reprezentant al Comisiei Consultative si de Auditare a A.R.A.C.I.S. si doi reprezentanti ai studentilor.
In conformitate cu prevederile ,,Metodologiei de evaluare externa, standardele, standardele de referinta si lista indicatorilor de performanta a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior" au fost selectate pentru evaluarea calitatii urmatoarele programe de studii: Arhitectura Navala din domeniul Inginerie navala si navigatie; Sisteme si echipamente termice din domeniul Inginerie mecanica; Tehnologia constructiilor de masini din domeniul Inginerie industriala; Electromecanica; Calculatoare din domeniul Calculatoare si tehnologia informatiei; Ingineria procesarii materialelor; Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice; Ingineria produselor alimentare; si multe altele.
Din evaluarea institutionala si din evaluarile pe programe a rezultat ca sunt indepliniti indicatorii cantitativi si calitativi aferenti infrastructurii academice, ceea ce probeaza ca universitatea poate sa asigure derularea in conditii adecvate procesul de predare- invatare. Declaratiile din rapoartele de autoevaluare cu privire la infrastructura academica au fost conecate de catre membrii echipei de evaluare cu datele existente factual la Compartimentul financiar-contabilitate, verificandu-se documentele justificative corespunzatoare.
Toti expertii evaluatori implicati in procesul de evaluare pe parcursul vizitei au sustinut in rapoartele lor individuale cu argument: conditii adecvate pentru derularea activitatilor de educatie si cercetare prin apelarea la bune practici rezultate din propria experienta sau sistematizate pe baza schimburilor de experientaa cu universitati similare din tarile membre ale Uniunii Europene si din alte regiuni ale lumii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stabilirea Riscului Beneficiarului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!