SC Ellyon SRL

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1699
Mărime: 75.90KB (arhivat)
Publicat de: Leana-Iolanda David
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. Descrierea firmei

Firma S.C. Ellyon S.R.L. producătoare de articole de pescuit, înfiinţată în anul 1995, are sediul în strada Libertăţii Nr. 7, cod 601155, localitatea Oneşti, judeţul Bacău.

Numele firmei vine de la cei doi fondatori ai acesteia, Eliza Cojocariu şi Onişor Ciompu. Datorită tradiţiei de pescuit existente de-a lungul anilor în familia celor doi şi fiind pasionaţi de această activitate, aceştia s-au gândit să transforme pescuitul într-o afacere.

Produsele Ellyon au câştigat încrederea pescarilor prin devotamentul perpetuu al conceptorilor de a construi produse durabile, fiabile care se departajează de departe prin designul deosebit. Toate produsele lansate în fabricaţie sunt atent selecţionate de către o echipă de specialişti în funcţie de performanţe, fiabilitate şi nu în ultimul rând raportul calitate-preţ.

Specializat în producerea de lansete, undiţe, mulinete, mincioguri, plumbii, cârlige, alice, plute, firele de nylon, nade, momeli şi atractanţi pentru pescuit, firma Ellyon menţine în calitatea produselor sale tradiţia, seriozitatea şi rigurozitatea care a consacrat-o. Produsele sunt 100% româneşti, designul ambalajelor este deosebit, iar calitatea acestora asigură o menţinere a prospeţimii conţinutului de necontestat.

2. Noul produs

În urma unei cercetări efectuate pe piaţa românească în rândul pescarilor, firma doreşte să lanseze un nou produs. Rezultatele cercetării au arătat că instrumentul de bază în pescuit este cârligul, fapt pentru care ne-am gândit să aducem o îmbunătăţire a acestui produs.

Produs clasic Noul produs

Fig. 1 Fig. 2

Descrierea noului produs:

Spre deosebire de cârligul clasic, pe noul tip de cârlig se va aplica un strat de silicon pe tija şi curbura cârligului până aproape de vârf; se va ataşa şi o greutate tot pe tija cârligului dar lângă paletă (vezi Fig. 2). Siliconul va avea diverse culori vii pentru a atrage peştele. Deasemena siliconul conţine o substanţă aromată şi un miros care trezeşte simţul olfactiv al peştelui. Greutatea ataşată pe cârlig va fi de plumb şi va avea diferite forme, precum trunchi de con, bilă sau cilindru. Acest model de cârlig va fi produs în toate formele şi mărimile cunoscute de pescari.

3. Cine vor fi cumpărătorii

a. Piaţa românească a acestui produs este împărţită astfel:

- Consumatori: pescarii cu permis de pescuit (în România sunt 140.000 astfel de pescari) şi pescarii pasionaţi care nu au permis de pescuit (aceştia plătesc pentru a pescui pe bălţi private care sunt aproximativ 140.000);

- Nonconsumatori relativi: pescarii de ocazie (aceştia ies la pescuit de două-trei ori pe an, numărul lor nefiind cunoscut), cei care nu au bani sau nu vor să cumpere;

- Nonconsumatori absoluţi: copii până în 12 ani, femei, persoane care au un anumit handicap care nu le permite practicarea acestei activităţi.

b. Segmentarea pieţei după avantajele căutate de consumatori:

- Segmentarea consumatorilor după avantajele produsului: mărimea cârligului, forma cârligului, culoarea cârligului, preţul cârligului, materialul din care este confecţionat cârligul, vârful cârligului, ambalajul în care se păstrează produsul.

- Cumpărători care aplică criterii de alegere identice:

 mărimea cârligului – în funcţie de mărimea peştelui pescuit, pescarii aleg cârligele corespunzătoare;

Preview document

SC Ellyon SRL - Pagina 1
SC Ellyon SRL - Pagina 2
SC Ellyon SRL - Pagina 3
SC Ellyon SRL - Pagina 4
SC Ellyon SRL - Pagina 5
SC Ellyon SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • SC Ellyon SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?