Rolul Internetului in Marketing Direct

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Marketingul direct este un complex de tehnici utilizate pentru comunicarea mesajelor direct unui segment de piata, dinainte selectionat strategic in concordanta cu produsul care trebuie promovat , cu scopul de aproduce receptorilor actiune imediata si ulterior masurabila.In acest scop necesita o baza de date care trebuie sa fie atent stabilita.
Marketingul direct poate fi clasificat in:
- Posta directa: utilizata pentru a trimite spontan un mesaj in piese grafice consumatorului actual sau potential;
- Ordin prin posta: constituit dintr-un canal de comercializare;produsele sunt trimise direct consumatorului eliminand intermediarul clasic;
- Telemarketingul: o forma planificata de a utiliza telefonul pentru a atinge scopuri comerciale specifice. Exista 2 tipuri de telemarketing:
1. apeluri catre exterior: conduse cu baze de date, telefonul are rolul de media cu posibilitatea de a ajunge la orice tip de audienta.
2. apeluri catre interior: se solicita actiunea prin intermediul unui contact pentru receptionarea apelurilor. In general se opereaza cu linia 0800.
- Raspunsul direct : pulbicitatea specializata care prin intermediul comunicarii solicita prospecti, actiuni de cumparare, informari la care intotdeauna exista o forma de raspuns. Exemplu: anumite articole din revistele de specialitate, la sfarsit apare o nota care invita pe cei care doresc o copie a articolului sau al altora similare sa contacteze un numar de telefon determinat, ceea se pretinde de fapt, ca sunt prospecti perfect stratificati in legatura cu continutul articolului, deja cunoscuta cu numele de captarea clientilor. 
Literatura de specialitate se fala in faza de clarificare a diferentei existenete intre diferitii termeni lansati si vehiculati la nivelul limbajului curent si a definirii exacte a continutului utilizarii internetului in activitatea de marketing direct a organizatiei. Din aceasta perspectiva, se impun cel putin 3 concluzii majore:
O Semnificatia particulei e care precede diferitele concepte vehiculate in asociere cu internetul- e-business, e- marketing,etc. nu este clar definita. In contextul marketingului direct semnificatia acestei particule trebuie limitata la utilizarea internetului ca mediu de comunicare si propune introducerea conceptului de marketing on-line, definit concret ca o activitate de marketing direct avand ca suport internetul;
O Diferentele semnificative care exista intre conceptele de afaceri on-line, comert on-line si marketing on-line, aceste difernte pot fi evidentiate avand ca repere distinctiile operate intre conceptele traditionale de afaceri, comert si marketing, in contextul dat de utilizarea internetului ca mediu de comunicare;
O Marketingul on-line presupune folosirea internetului pentru a comunica direct, interactiv si la distanta in vederea atingerii unor obiective. Planul de marketing on-line cuprinde aceleasi elemente de continut ca si planul de marketing direct al organizatiei, diferentele majore dintre acestea fiind determinat de domeniile de aplicabilitate ale acestora, planul de marketing on-line vizand prezenta si activitatile organizatiei in spatiul virtual.
Publicitatea on-line
Publicitatea on-line reprezinta cea mai frecvent mentionata si utilizata de a desfasura activitati de marketing pe internet. Din punct de vedere conceptual publicitatea on-line poate fi definita ca o activitate de comunicare directa prin care organizatia transmite unei audiente generale sau specifice informatii privind produsele si serviciile sau marcile sale.eficacitatea acesteia prin comparatie cu cea a publicitatii traditionale este determinata de:
d Calitatea mai buna a tintei vizate;
d Selectivitatea mai buna;
d Desfasurarea si evaluarea eficientei actiunilor de publicitate on-line mult mai rapide si mai exacte, permitand realizarea unor adaptari adecvate si prompte ale acestora.
Campaniile de publicitate on-line pot urmari obiective similare celor vizate de toate actiunile de marketing on-line ale organizatiei, putand fi concentrate pe imaginea organizatiei sau pe vanzarile acesteia. Organizarea acestora presupune parurgerea unor etape privind:
1. Adoptarea deciziei de a desfasura o campanie de publicitate on-line porneste de la evaluarea eficientei internetului ca mediu de comunicare intre organizatie si publicul acesteia. In mod evident, daca publicul caruia i se adreseaza organizatia nu utilizeaza internetul ca sursa de informatii sau divertisment este putin probabil ca publicitatea on-line sa fie inclusa printre instrumentele de marketing folosite de organizatie. Chiar daca internetul este destul de bine integrat in viata consumatorilor, utilizarea sa depinde de caracteristicile produselor sau serviciilor care vor fi promovate prin intermediul acesteia. Un alt element care trebuie avut in vedere este cel privind capacitatea internetului de a diferentia organizatia, oferta sa de produse si servicii in raport cu principalii competitori prezenti pe piata. Vor trebuie evaluate si costurile utilizarii si avantajele obtinute in urma acestei decizii. Nu in ultimul rand, adoptarea deciziei de utilizare a publicitatii on-line trebuie sa vizeze un rol strategic acesteia si nu unul tactic sau experimentat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Internetului in Marketing Direct.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!