Relatii Publice - Campanie Sociala Bucuresti

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Prezentare pericolelor cauzate de un mediu ambiant poluat asupra sanatatii 
Prezentare campanie 
Conferinta 
Evenimentul 
Documentatie 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Prezentare pericolelor cauzate de un mediu ambiant poluat asupra sanatatii
Majoritatea bucurestenilor cred ca modul de viata si comportamentul lor nu contribuie in nici un fel la schimbarile climatice si considera ca ar fi un efort prea mare din partea lor sa adopte un stil de viata "verde". Cu totii recunoastem ca suntem capabili sa rezolvam problemele de mediu cu care se confrunta Bucurestiul, insa majoritatea dintre noi consideram ca ar trebui sa ii lasam pe oamenii de stiinta sa gaseasca solutii pentru un mediu ambiant sanatos, fara ca noi sa fim nevoiti sa facem schimbari majore in stilul nostru de viata.
Poluarea reprezinta modificarea componentelor naturale prin prezenta unor componente straine, numite poluanti, ca urmare a activitatii omului, si care provoaca prin natura lor efecte nocive asupra sanatatii, creeaza disconfort sau impiedica folosirea unor componente ale mediului esentiale vietii. 
Din cuprinsul definitiei se poate constata clar ca cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poarta omul, poluarea fiind consecinta activitatii mai ales social-economice a acestuia.
Actiunea mediului poluant asupra organismului uman este foarte variata si complexa. Ea poate merge de la simple incomoditati in activitatea omului, disconfortul, pana la perturbari puternice ale starii de sanatate si chiar pierderea de vieti omenesti. Aceste efecte au fost sesizate de multa vreme, insa omul a ramas tot iresponsabil fata de natura. Efectele acute au fost primele asupra carora s-au facut observatii si cercetari privind influenta poluarii mediului asupra sanatatii populatiei. Ele se datoreaza unor concentratii deosebit de mari ale poluantilor din mediu, care au repercusiuni puternice asupra organismului uman.
Bucurestiul ocupa primul loc in cel mai recent top al oraselor poluate din UE, depasind Sofia, Atena sau Roma, a declarat directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bucuresti, Adrian Catrina. 
Principala sursa de poluare a Capitalei o reprezinta traficul rutier, responsabil pentru circa 70 la suta din impuritatile din aer. Centralele electrotermice, industria, santierele de constructie si unele instalatii de incalzire a locuintelor particulare ocupa, in ordine, urmatoarele patru locuri ale clasamentului.
Suntem codasi in Europa intrucat un sistem public de reciclare a deseurilor. Metodele clasice utilizate la noi sunt depasite : ardem si ingropam cantitati mari de deseuri urbane care elimina in aer emisii poluante, ceea ce este foarte toxic pentru organismul uman. Prin arderea plasticului se elimina substante care produc boli de plamani si in timp pot produce imbolnavirea ficatului, rinichilor si sangelui. In plus, materialele plastice complexe precum vinilinul, ebonita ori cauciucurile emana prin ardere substante care produc cancer (conform statisticilor, in Romania mor zilnic 5 persoane de cancer). In Bucuresti devin deseuri, saptamanal peste un milion de sticle de plastic PET-uri . Aproximativ 70% din aceste PET-uri sunt colectate impreuna cu celelalte deseuri urbane de catre societatile de salubrizare si apoi eliminate in mediu, prin procesul de ardere in aer liber in marile gropi de gunoi de la periferia orasului (arderea plasticului in aer libereste interzisa in UE), iar restul raman aruncate prin diferite locatii (zone locuibile, parcuri, spatii verzi). Un PET se descompune natural in zeci de ani, in timp ce hartia se descompune in 3 luni. Iata si alte exemple: aluminiul de la cutiile de bere (care predomina in zonele de agrement din preajma Bucurestiului) se descompune abia dupa 100 de ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice - Campanie Sociala Bucuresti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!