Reciclarea Bateriilor Uzate

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
Cei mai multi istorici situeaza inventia bateriei in jurul anului 1800, atunci cand experimentele lui Alessandro Volta au generat curent electric din reactii chimice intre elemente diferite. Pila voltaica originala folosea discuri din zinc si argint si un separator poros dintr-un material nonconducator, saturat de apa sarata. Experimentele cu diferite combinatii de metale si electroliti au continuat in urmatorii 60 de ani.
Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincarcabile in 1802, dar totusi acestea au ramas o curiozitate de laborator, pana tarziu, in secolul dinamurilor actionate cu abur capabile sa le reincarce.
In prima jumatate a secolului 19 experimentele au continuat cu o varietate de combinatii de materiale cu electrozi pozitivi/negativi si diversi electroliti. Abia in anul 1860 stramosii bateriilor din zilele noastre au fost descoperiti, respectiv George Leclanche a construit prima baterie din carbon-zinc.
Bateriile secundare dateaza dupa 1860, cand Raymond Gaston Plante a inventat bateria plumb-acid. Celula acesteia se bazeaza pe 2 placute subtiri separate de o folie de cauciuc. El a rulat aceasta combinatie si a introdus-o intr-o solutie diluata de acid sulfuric. Initial capacitatea era limitata din cauza placutei pozitive ce prezenta putin material pentru a face reactie.
Pe la 1881, Faure si altii au creat baterii folosind o pasta de oxid de plumb pentru placa pozitiva, aceasta permitind o formare mai rapida. Din moment ce majoritatea problemelor cu bateriile plumb-acid inundate implicau scurgerea electrolitului, cele mai multe incercari au fost facute in idea de a elimina acidul liber din baterie. Cercetatorii germani au descoperit la inceputul anilor '60 un gel-electrolit pentru bateria plumb-acid ceea ce a constituit o imbunatatire.
Capitolul 2. Reciclarea bateriilor
Ce este reciclarea?
Reciclarea reprezinta reprocesarea materialelor in produse noi. In general, reciclarea previne pierderea unor materiale potential folositoare, reduce consumul de materii prime si reduce consumul de energie si astfel producerea de gaze cu efect de sera. Reciclarea este un concept modern in gestiunea deseurilor.
Materialele reciclabile pot proveni dintr-o gama larga de surse, incluzand gospodariile particulare, dar si industriile. Ele includ sticla, hartia, aluminiul, asfaltul, fierul, textilele si plasticul. Deseurile biodegradabile, cum ar fi cele alimentare sau de gradina sunt de asemenea reciclabile cu ajutorul microorganismelor prin compost sau digestie anaeroba.
Materialele reciclabile trebuie sortate si seprate pe tipuri de produse. Contaminarea lor cu alte materiale trebuie prevenita pentru a le creste valoarea si a facilita procesarea. Sortarea poate fi efectuata de producator sau la centrele de colectare.
Colectarea deseurilor se poate face in doua moduri: fie firma care le proceseaza le ia direct de la producator (care, in prealabil, le-a pregatit in pungi sau saci, pe categorii), fie producatorul le duce prin mijloace proprii la centrul de colectare.
Reciclarea nu include refolosirea materialelor care isi pastreaza forma initiala pentru alte scopuri decat cele initiale.
Reciclarea bateriilor
Reciclarea bateriilor este o activitate de reciclare care are ca scop reducerea numarului de baterii din deseurile municipale solide. Bateriile contin metale grele si substante chimice toxice, ele crescand riscul contaminarii solului si poluarea apei. Cele mai multe tipuri de baterii pot fi reciclate. Cu toate acestea , unele baterii pot fii reciclate mai usor decat altele, ca bateriile auto si cele tip buton de celule. Alte tipuri, ca bateriile alkaline si reincarcabile, pot fi deasemenea reciclate.
Multe orase ofera servicii de reciclare pentru bateriile uzate auto. In SUA serviciul de reciclare este incurajat prin lege printr-un depozit rambursabil care este platit pe baterii, de aceea 97% din bateriile auto sunt aduse spre reciclare.
Societatile care comercializeaza baterii noi pentru masini pot deasemenea colecta bateriile uzate pentru reciclare. Cele mai multe magazine de baterii sau centre de reciclare platesc pentru bateriile uzate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reciclarea Bateriilor Uzate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!