RCS & RDS

Extras din referat Cum descarc?

RCS & RDS este un operator de servicii de telecomunicatii din Romania, infiintat in anul 1994. Compania Romanian Cable Sistem (RCS) a cunoscut o dezvoltare rapida pe piata din Romania, primii pasi concretizandu-se prin achizitionarea mai multor retele de comunicatii din tara. Deja in anul 1996 se realizeaza consolidarea Grupului RCS, iar acesta incepe sa se extinda tot mai mult prin achiziti
In 1994 se infiinteaza compania Romanian Cable Systems (RCS).
In 1995 este construita o retea de cablu in Chisinau (Republica Moldova), care ulterior va fi vanduta, iar fondurile folosite pentru achizitii de retele in Romania. Doi ani mai tarziu, grupul RCS s-a consolidat si a fost pregatit pentru noi investitii. Conform strategiei companiei de a realiza o extindere regionala, in noiembrie 1998 este initiata achizitia si reconstructia primelor retele de cablu din Budapesta, in prezent Grupul RCS fiind al treilea operator din Ungaria.
In aprilie 1998 este infiintata compania Romanian Data Systems (RDS), specializata in transmisii de date si Internet; in prezent RDS este lider al pietei de profil din Romania;
In decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt achizitionate primele retele de cablu in Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), detinuta in proportie de 95% de catre RCS, este al doilea operator.
In aprilie 2000 este initiat proiectul de construire a unei retele nationale de fibra optica in Romania (4.200 km) din care, in prezent, este functional un tronson de aproape 1000 km (cu o capacitate instalata de 622 Mbps). In 2001 incep lucrarile de modernizare a retelei de distributie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferentiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cablelink (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.
In aprilie 2003, compania a cumparat furnizorul de televiziune prin cablu TerraSat, care avea 150.000 de abonati, pentru suma de 4,5 milioane dolari[3]. TerraSat a fost infiintata in 1991 cu o investitie initiala de 70.000 de marci germane iar in 2003 detinea aproape 5% din piata de CATV, find numarul patru pe piata[4]. Operatiunile firmei erau concentrate mai ales in partea de sud-vest a tarii: Pitesti, Craiova, Turnu-Severin, Resita.
In martie 2004, RCS&RDS, a cumparat, impreuna cu Astral Telecom, furnizorul de televiziune prin cablu FX Communications si furnizorul de internet FX Internet. FX Communications avea 107.000 de clienti iar FX Internet avea 13.000 de utilizatori.Decembrie 2004 RCS & RDS lanseaza Digi TV. Serviciul este extins si in alte tari: februarie 2006 - Ungaria, august 2006 - Slovacia, Cehia, noiembrie 2006 - Croatia, Serbia.
26 aprilie 2005 a adus ocazia de unificare a celor doua companii din Romanian Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS). Motivul acestei fuziuni era imbunatatirea modului de utilizare a infrastructurii, reducerea costurilor operationale si de administrare a retelei.
In noiembrie 2007 renunta la ideea listarii la Bursa de la Londra, optand spre o finantare bancara record pentru Romania, de 500 milioane de euro. In tara, compania are nevoie de bani pentru dezvoltarea unei retele 3G la nivel national, a carei constructie depaseste 300 milioane de euro
In ianuarie 2010, RCS&RDS a preluat compania Airbites, furnizor de servicii de comunicatii cu cateva zeci de mii de clienti[8]. Airbites furniza servicii in Bucuresti si Iasi si a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 2,9 milioane de euro si o pierdere neta de 8,5 milioane de euro. Airbites este divizie a companiei elvetiene Swisscom si furnizeaza servicii de televiziune, internet si telefonie fixa.
In septembrie 2012, RCS&RDS a inghitit si iLink. Operatorul de cablu avea datorii de 25 mil. euro[9]. iLink oferea servicii de internet, telefonie si televiziune prin internet in mai multe localitati, printre care Galati, Tulcea, Navodari, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Zimnicea, Videle, Curtea de Arges si Bucuresti. Compania avea peste 20.000 de abonati la serviciile de internet, conform datelor de pe piata.
In prezent, RCS&RDS ofera urmatoarele tipuri de servicii:
Televiziune:
-Analogica prin cablu
-Digitala prin cablu
-Digitala prin satelit
-Televiziune prin cablu HD
Internet:
-Internet prin friba optica sau 
--Internet prin friba optica (Fiberlink)
--Internet prin cablu (Cablelink)
-Internet mobil
--Internet mobil prin modem USB
--Internet mobil pe telefon mobil
--Internet mobil pe telefon fix fara fir
Telefonie fixa:
-Telefonie fixa cu fir 
-Telefoine fixa fara fir.


Fisiere in arhiva (1):

  • RCS & RDS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!