Publicitatea pe Internet

Cuprins referat Cum descarc?

1. Elementele publicitatii pe Internet.2
2. Evolutia publicitatii pe Internet in Romania.2
3. Structura publicitatii pe Internet in Romania.3
4. Bannerul.4
5. Publicitatea prin e-mail direct.5
6. Newsletters.5
7. Caracteristicile unui site lipsit de success.6


Extras din referat Cum descarc?

1.ELEMENTELE PUBLICITATII PE INTERNET
Elementul de baza al publicitatii pe Internet este reprezentat de sponsorizarea unei pagini de Web. Pe Web, continutul paginilor este regele, si utilizatorii au control aproape complet asupra navigarii. Unele pagini sunt mai atractive decat altele: contin informatii pentru o anumita categorie de consumatori  care pot fi publicul tinta pentru anumite produse. La inceput, reclamele pe Web presupuneau existenta unui simplu logo pe paginile cu mare popularitate, prin care se arata faptul ca continutul era sponsorizat de o anumita companie. Acest lucru duce la o situatie care predomina pe Internet: in loc sa plateasca consumatorul pentru continut, plateste sponsorul. Utilizatorii de Web viziteaza paginile pe care sunt prezente reclamele sponsorului, intr-o maniera pasiva, fara a face nimic pentru ca acele reclame sa apara pe ecran. Modelele de publicitate de la inceput presupuneau ca sponsorul sa plateasca o taxa celui care publica pagina pe Web, in functie de popularitatea paginii. Se platea o taxa lunara sau o taxa pe numarul de afisari, asemenea publicitatii din mediile traditionale. Se presupunea ca utilizatorii ce folosesc acea pagina populara, vor aprecia faptul ca sponsorul a platit pentru continut, asa cum se intampla in cazul programelor TV, sau in cazul revistelor. De fapt, putini vizitatori ai acelor pagini realizau ca cineva a platit pentru acel continut. Probabil ideea de a face publicitate in acest fel a aparut din cauza obisnuintei: revistele si ziarele contin reclame, paginile de Web arata ca revistele si ca ziarele; era de asteptat ca si paginile Web sa contina reclame. Aspectul util al Web-ului este capacitatea de a antrena utilizatorii intr-o campanie de marketing mai activa. Obiectivul celui care face publicitate s-a schimbat treptat de la a expune individul la simple afisari, la a ademeni utilizatorul sa viziteze site-ul companiei, unde va fi expus unui dialog comercial mai complex.
Exista zeci de mii de site-uri comerciale pe Web, ce ofera o multitudine de servicii on-line. Ele pot fi construite si intretinute destul de usor si eficient, dar pot fi, desigur, foarte scumpe. O pagina comerciala poate contine imagini, sunete si altele, la fel ca si pagina unui pasionat, dar in cazul lor, scopul este pur comercial si nu de a demonstra nivelul cunostintelor in domeniu. O pagina de Web nu este ca un magazin bine aranjat. Astfel, cei care isi fac reclama pe Web sunt dependenti de folosirea legaturilor catre site-urile lor, legaturi ce au evoluat de la simplele logo-uri de la inceput, la ceea ce se numeste acum banner. Cea mai evidenta aplicare a indemanarilor publicitare pe Web consta in crearea, plasarea si operarea acestor reclame active. 
2.EVOLUTIA PUBLICITATII PE INTERNET IN ROMANIA
In prezent nu se poate vorbi de o adevarata piata de publicitate pe Internet deoarece de-abia acum companiile isi construiesc site-uri, iar Internetul romanesc se umple de continut. Cei mai mari consumatori de publicitate pe acest suport sunt firmele de calculatoare, bancile, companii de telefonie mobila, de asigurari, trusturile de presa, firmele de e-commerce si, nu in ultimul rand, providerii de Internet. Principalele firme care isi fac publicitate pe Internet se impart in doua categorii: 
" Companii de IT&C (Compaq, HP Romania, rate.ro, emania.ro); 
" Alte companii care si-au transferat o parte din activitate pe Internet (Nokia, Xerox, KLM). 
Reclamele pe Internet au in genere un mesaj lapidar, de incitare a curiozitatii. Scopul lor este de a atrage atentia catre un site. Este un mediu special, iar publicitatea imprumuta caracteristici apropiate de marketingul-direct. Avantajele oferite de acest suport investitorilor publicitari sunt: interactivitaea, posibilitatea ca informatia sa ajunga mult mai usor la publicul vizat, este ieftin, iar publicul poate fi repede fidelizat, mesajul publicitar poate fi mult mai bine individualizat, este prezent "zi-lumina" (citeste 24 din 24 de ore) si nu e limitat geografic. Aspectul pozitiv al pietei romanesti de publicitate pe Internet este acela ca bugetele alocate publicitatii pe Internet sunt in crestere in comparatie cu anul trecut, chiar daca valoarea lor este mai mica decat valoarea celor din Ungaria sau Polonia. 
Principalele dezavantaje ale publicitatii pe Internet in Romania sunt: 
" Lipsa de continut a site-urilor. Proasta calitate a multor site-uri romanesti ii determina pe multi internauti sa viziteze site-uri straine. De aceea, chiar daca numarul estimat de utilizatori de Internet depaseste 600.000 de oameni, cel mai vizitat site romanesc (evenimentulzilei.ro) are doar aproximativ 50.000 vizitatori individuali pe zi;


Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitatea pe Internet.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!