Protejarea Marcilor Romanesti dupa Integrare

Extras din referat Cum descarc?

Legea nr. 84/1998 defineste marca ca ,,un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane. Pot fi inregistrate ca marci urmatoarele semne distinctive: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si in special forma produsului sau ambalajului sau, combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne."
Inregistrarea marcilor si produselor romanesti in UE este un amanunt putin luat in considerare de antreprenorii romani. Fie ca nu sunt informati sau interesati, la nivelul anului 2006 au fost trimise putin peste 121 de cereri de inregistrare a unei marci internationale. Prin comparatie, in Cehia au fost 330 de inregistrari,in Polonia 934, in Ungaria 204, in Grecia 377.
Protejarea marcilor in statele membre UE permite companiilor romanesti sa livreze produse, respectiv sa presteze servicii in aceste state, sub aceleasi marci ca in Romania (deja inregistrate in Romania), aspect important in special dupa aderarea Romaniei la UE in contextul liberei circulatii a marfurilor si serviciilor.
Astfel, companiile romane vor beneficia in statele membre UE unde marcile au fost inregistrate de aceleasi drepturi pe care le confera inregistrarea marcilor in Romania, respectiv un drept exclusiv asupra marcii, precum si dreptul de a se opune folosirii de catre terti a acesteia. Acum, dupa aderarea Romaniei la UE, inregistrarea marcilor comunitare va prezenta numeroase avantaje fata de inregistrarile nationale in fiecare dintre aceste state. Dintre acestea putem enumera:
1. Formalitatile de inregistrare si management simplificate (o singura aplicatie, o singura limba folosita pentru procedura de inregistrare, un singur centru de administrat, un singur dosar de administrat);
2. Costuri de inregistrare reduse;


Fisiere in arhiva (1):

  • Protejarea Marcilor Romanesti dupa Integrare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://oami.europa.eu/en/default.htm
2. http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=100557
3. http://www.jurnalul.ro/articol_69300/afaceri___marcile_romanesti__protejate_in_ue.html
4. http://www.rombel.com/modules.php?name=News&file=print&sid=218
5. http://www.brandynamics.ro/motivatie.html
6. LEGE nr.84 din 15 aprilie 1998 privind marcile si indicatiile geografice


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!