Promovarea Mingiutelor din Ciocolata

Cuprins referat Cum descarc?

1- Despre compania Lindt.
2- Mingiutele Lindt.
3- Campania de promovare a mingiutelor din ciocolata Lindt.
4- Bugetul campaniei.
5- Bibliografie.


Extras din referat Cum descarc?

1- Despre compania Lindt
Compania Lindt & Sprungli este recunoscuta ca liderul de piata pentru segmentul premium al ciocolatei de calitate, oferind o mare varietate de produse in peste 80 de tari. Pe parcursul celor 160 de ani de existenta, compania s-a remarcat ca una dintre cele mai creative si inovative de pe acesta piata, cu 6 fabrici de productie in Europa (Elvetia, Polonia, Italia, Spania, Anglia), 2 in Statele Unite si o distributie ce acopera patru continente (Europa, Asia, America, Australia). 
Lindt & Sprungli isi gaseste inceputurile in 1845, cand tatal si fiul creaza pentru prima data ciocolata solida in micul lor atelier Sprungli & Son, pe atunci un parteneriat. De atunci compania a trecut prin multe faze, dar spiritul antreprenorial si pasiunea pentru a crea cicolata care i-au impulsionat atat pe cei din familia Sprungli cat si pe Robert Lindt atunci cand a creat ciocolata care se topeste- reteta pe care a vandut-o lui Sprungli, exista inca.
Actualmente compania detine in portofoliu de produse o gama variata, adaptata gustului fiecarui consumator si pentru orice ocazie, de la praline (Petits Desserts- Tiramisu, Creme Brulee, Mousse au Chocolat), Gold Tablets, diverse variante de ciocolata amaruie (de la 70% la 99% cacao), Lidor, iepurasii aurii Lindt dar si produse mai clasice.
Din pacate, profiturile producatorului elvetian de ciocolata Lindt& Spruengli ar putea scadea chiar cu 28 de procente in acest an, potrivit estimarilor oficialilor companiei. Producatorul a inceput sa-si inchida magazinele din Statele Unite, din cauza scaderii consumului, conform Bloomberg .
Profitul inainte de taxe se va situa intre 260 - 280 de milioane de franci elvetieni (168 - 182 milioane euro) in acest an. Potrivit reprezentantilor companiei, Lindt va trece prin cel mai dificila perioada din istoria sa de 164 de ani, din cauza fluctuatiei cursului valutar, a pretului ridical la cacao si a scaderii consumului. 
Producatorul se asteapta ca vanzarile sa creasca doar cu 2 - 5 procente in acest an, mai putin decat estimarea anterioara de sase, opt procente anual.
Anul trecut, venitul net a crescut cu 4,4 procente, la 261,5 milioane de franci elvetieni (169,5 milioane euro). Cifra sa de afaceri a ajuns la 2,94 miliarde de franci elvetieni (1,907 miliarde euro).
2- Povestea mingiutelor Lindt
Mingile din ciocolata Lindt sunt un simbol al fotbalului. Creat de maestrii ciocolatieri Lindt, mingiutele din ciocolata sunt imbracate intr-o foita alba cu patratele negre, fiecare avand sigla aurie Lindt imprimata.
Fiind unul dintre produsele noi ale companiei Lindt vor fi promovate in cadrul evenimentului sportiv Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud de catre Zakumi - mascota oficiala.
3- Campania de promovare a mingiutelor din ciocolata Lindt
Durata campaniei de promovare: 2 luni (1 mai - 1 iulie)- campanile de sampling, fluturasi promotionali, difuzarea spotului publicitar; pe parcursul intregului an - situl produsului (www.footbolllindt.ro) si al companiei (www.lindt.ro).
Segmente de consumatori vizate prin campanie: copii cu varste intre 5- 12 ani, adolescenti, tineri, varstnici. 
Distributia produsului: se doreste o distributie cat mai eficienta care sa se desfasoare la nivelul intregii tari. Se va apela la distribuitori specializati, cel putin pentru inceput- anul in curs.
Mijloace de promovare: situl produsului, spot publicitar, fluturasi promotionali, sampling in supermarketuri, evenimente sponsorizate de catre companie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Mingiutelor din Ciocolata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!