Fie ca e lapte de mama, lapte praf sau lapte de vaca, cert e ca laptele este primul aliment care ne rasfata papilele gustative inca din prima zi de viata
Laptele a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca aliment principal in hrana diferitelor popoare, ca asirieni, babilonieni, greci si romani.
Numele FULGA, un vechi nume romanesc, trimite in primul rand la fulg, deci la alb si usor, raportandu-se in mod natural la produs. Fulga este insa mai mult decat lapte, este un produs cu personalitate. Fulga aduce buna dispozitie si starneste zambete, tintind un target larg. Aceasta se datoreaza personajului Fulga - o vacuta nostima, deopotriva nazdravana si curajoasa - creat special pentru acest proiect de tanara si talentata pictorita Iuliana Valsan, si care a fost adaptat de designerii Brandient cerintelor specifice designului de ambalaj.
Spre deosebire de ambalajele similare, cutia Fulga are fetele principale diferite, iar vacuta poate fi vazuta din fata sau din spate, in functie de cum este asezat pachetul. Aceasta abordare ingenioasa ii sporeste functionalitatea pe raft si amplifica umorul generat de personaj. Totodata, acest concept vine sa modifice perceptia consumatorului fata de un aliment de baza. "Obisnuitul" lapte este acum personificat prin imaginea plina de caldura si vesela a vacutei Fulga, ceea ce il face sa fie nu doar un produs remarcat in categoria lui, ci si desprins de obisnuitul cotidian.
Realizat in trei variante, codificand cromatic procentajul de grasime continut, laptele Fulga promite sa fie o "Bunatate de lapte". Si are toate datele. Pentru ca promisiunea de brand se bazeaza atat pe calitatea intrinseca a produsului cat si pe atributele sale emotionale datorate personajului Fulga, menit sa ne incante incepand cu momentul achizitiei pana la cel al consumului.
Matricea SWOT
Puncte tari Puncte slabe
- laptele "Fulga" este unul dintre cele mai apreciate de pe piata romaneasca;
- copiii sunt atrasi si de desenul de pe cutia de lapte "Fulga", respectiv vacuta aratata si din fata cat si din spate ;
- laptele este important pentru sistemul imunitar;
- contine un surplus de calciu de care stim ca nu trebuie sa lipseasca din organism; - unii oameni sunt alergici la lapte;
- necesitatea unor conditii speciale de pasteurizare;
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.