Program de Marketing Turistic - Relaxare la Herculane

Extras din referat Cum descarc?

Agentia romanesca de turism Bon Voyage isi propune sa mareasca numarul turistilor si sejurului lor in statiunea Baile Herculane. Agentia a incheiat un contract de colaborare cu Hotelul SC Hercules S.A., cel mai mare hotel din statiune. Programul turistic ,,Relaxare la Herculane" se adreseaza in principal turistilor straini (turism international) atrasi de ideea de a veni intr-un loc care sa le aduca relaxarea dorita dupa perioade in care au fost supusi stress-ului cotidian. 
- Bon Voyage se va ocupa de promovarea ofertei turistice a hotelului.
- SC Hercules SA va face totul pentru a aduce un plus de originalitate 
ofertei sale, astfel incat clientii straini sa poata sa fie atrasi de serviciile sale. Serviciile oferite acestora trebuie sa fie la cel mai inalt nivel, cunoscut fiind faptul ca clientii straini sunt mai exigenti decat turistii autohtoni.
In acest sens, in cele ce urmeaza se va face o prezentare a zonei turistice, a potentialului sau, precum si a evolutiei situatiei din punct de vedere al turismului in ultima perioada.
1. PREZENTARE GENERALA
1.1 Scurt istoric ,,Baile Herculane"
Oras situat in sud-vestul Romaniei (Judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, altitudine 160 m, 41 km nord-vest de Municipiul Drobeta -Turnu Severin (resedinta Judetului Mehedinti), Baile Herculane are o populatie de 6024 locuitori (la 1 iulie 1999). 
Clima are influenta mediteraneana. Temperatura medie anuala de 14?C (in medie 22?C in iulie; in medie 1?C in ianuarie). Precipitatii anuale medii: 750 mm. Ierni blande, veri racoroase, primaveri sosite timpuriu si de scurta durata, toamne lungi. Aer puternic ionizat (2000 ioni negativi pe cm3).
Originea Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua milenii. In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
Statiunea Baile-Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1854 de ani de existenta (153 - 2008) neintrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. 
Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, grainicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care: imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In 1852, imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind ,,ceea mai frumoasa statiune de pe continent", iar imparateasa Elisabeta scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incintatoare. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.
Existenta neintrerupta de doua milenii a statiuni Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc., au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate.
Cea mai veche statiune balneara din Romania, datand din vremea romanilor, cand purta numele de "La apele sacre ale lui Hercule" (atestata documentar ca statiune in anul 153 e. n.), cunoscuta pentru efectele terapeutice ale apelor sale termale, sulfuroase, cu sodiu, calciu, magneziu, oligotermale, usor radioactive, bune atat pentru cura interna cat si externa. Date fiind temperatura ridicata a acestor ape minerale (38-60?C) cat si gradul lor variat de mineralizare (3166-7426 mg...), acestea au un efect fiziologic complex si o valoare terapeutica fara egal. Incepand cu 1948 statiunea a cunoscut o dezvoltare sustinuta, devenind o statiune de rang national, cu regim permanent, recomandata pentru tratamentul durerilor reumatismale degenerative (artroza, poliartroza, spondiloza etc.), al bolilor inflamatorii (spondilita) si diartrozelor (tendonita, tendomiosita, periartrita scapulohumerala), al bolilor sistemului nervos periferic (pareze,


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Marketing Turistic - Relaxare la Herculane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!