Product Placement - Cu Masca sau fara Masca pe Covorul Rosu

Extras din referat Cum descarc?

Pozitionarea (in engl. Product Placement), ultimul trend in publicitate este de a o face intr-un mod mai putin publicitar. Tendinta este de detasare de la reclamele directe, pe fata, unde produsul este starul, la mini-filmulete sau quasi-documentarii care prezinta scenarii reale din viata unde produsul e in planul secund. Product placement-ul a inceput in 1950 cand firma Gordon Gin a platit pentru personajul interpretat de Katherine Hepburn in "The African Queen" pentru a face reclama produsului firmei.
In Europa acest tip de publicitate era interzis pina nu demult, fiind categorisit ca reclama ascunsa. Insa in 2005, datorita unei directive a Comisiei Europene <<Televiziunea fara granite>>, product placement-ul a fost legalizat si in spatiul european. Aceasta s-a facut cu scopul ca filmele si emisiunile TV europene sa poata concura cu productiile similare ale altor state, unde product placement-ul este deja o practica de rutina.
Firmele cu blazon dau mai nou bani sa-si vada produsele peste tot. Companiile dezvolta actiuni de product placement, dupa cum i se spune tehnicii in cauza, in filme si in general in productiile cinematografice..
Foarte mult din ceea ce exista in jurul nostru este branduit. La un film se face product placement si cind este filmata masina in care circula personajul principal, ceea ce poate fi pe bani sau nu, adica cu masca sau fara masca.
Product placement-ul a fost in mod gresit inteles ca fiind publicitate clandestina. Pentru ca prezentarea unor produse sa fie considerata publicitate clandestina, aceasta trebuie sa satisfaca in mod cumulativ trei conditii: sa fie intentionata, sa fie facuta in scopuri publicitare si sa poata induce in eroare publicul cu privire la natura ei. Daca cel putin una dintre aceste trei conditii nu este indeplinita, atunci prezentarea de produse in cauza nu poate fi calificata drept publicitate clandestina.
Care sint avantajele si dezavantajele acestui tip de product placement?
Avantajele apar in momentul in care asocierea este coerenta si complementara. Consumatorul de film are de cele mai multe ori capacitatea de decodare a mesajelor mai dezvoltata, iar acest tip de asociere care nu bate la ochi si adauga valoare este apreciat de cunoscatori. Astfel, ofera o mai mare interactiune cu publicul-tinta. Dezavantajele apar cind asocierea este fortata sau artificiala si poate pot dauna brandului.
Care ar putea fi publicul atins de aceasta tehnica?
E atit de divers incit nu se poate schita un personaj robot. Segmentarea la nivelul produsului cultural sau de divertisment este foarte judicioasa, chiar stiintifica, astfel incit sa existe un produs pentru fiecare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Product Placement - Cu Masca sau fara Masca pe Covorul Rosu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!