Procesul Decizional de Cumparare al Unui Aparat Foto

Extras din referat Cum descarc?

1. Aparitia si identificarea nevoii
In cazul meu aparitia nevoii s-a petrecut vara trecuta, in momentul in care am decis ca imi trebuie un aparat foto digital. Nevoia de a achizitiona un astfel de produs a aparut in momentul in care am ajuns acasa din vacanta petrecuta la mare si am realizat ca fotografiile facute nu erau foarte reusite. In momentul acela nu detineam un aparat foto digital, ci doar o camera foto neprofesionala. Pur si simplu am simtit nevoia de a cumpara un produs profesionist. Numai gandul ca pot surprinde orice moment important din viata mea sau orice peisaj cu o claritata si calitate superioare, mi-au facut mai puternica decizia luata.
Conform piramidei lui Maslow, nevoia mea de achizitionare a aparatului foto intra in categoria nevoilor de autorespect, stima si statut, deoarece a aparut datorita progresului tehnologic.
2. Cautarea de informarii si identificarea alternativelor
Avand in vedere ca produsul dorit este aparat foto digital, are o valoare relativ mare si o frecventa mai redusa de cumparare, informatia cautata a trebuit sa aiba un volum mare, iar sursele de informare sa fie destul de variate. 
Desi am auzit din mai multe surse ca aparatele HP sunt de buna calitate , nu am renuntat sa adun informatii despre alte marci. 
Informatiile dobandite in mod pasiv sunt reprezentate de contactele cu mass - media, interactiunile cu prietenii, ajungand astfel sa iau cunostinta de anumite informatii fara sa fi urmarit acest obiectiv in mod deosebit. Inainte de a avea intentia de a-mi cumpara un aparat foto, o prietena si-a cumparat un astfel de produs marca Cannon, de care imi spunea ca este foarte multumita, informatie pe care am retinut-o fara sa imi propun acest lucru. De asemenea, o colega, ce a avut o camera digitala marca Sony, a fost nemultumita si nu a fost singura persoana de la care am auzit aceasta parere, fapt pe care mi l-am amintit in momentul in care am luat decizia de a imi cumpara un aparatul foto. 
Referitor la sursele cautarii externe, experienta de consum dobandita prin utilizarea vechii camerei foto, a dus la conturarea unor competente sporite in ceea ce priveste diferitele caracteristici de baza ale unui aparat foto in general.
Referitor la sursele cautarii externe, experienta de consum dobandita prin utilizarea vechiului aparat foto - a dus la conturarea unor competente sporite in ceea ce priveste diferitele caracteristici de baza ale unui aparat foto in general. 
Din propria experienta, stiu ca este foarte important sa cumperi produsele de folosinta indelungata de la reprezentantele marcilor respective, deoarece sunt mai bine informati in ceea ce priveste produsele pe care le comercializeaza si in acelasi timp iti ofera o incredere mai mare cu privire la originalitatea produselor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul Decizional de Cumparare al Unui Aparat Foto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!