Procesul decizional de cumparare a unui laptop

Extras din referat Cum descarc?

1. Identificarea unei nevoi
Nevoia de a achizitiona un laptop a aparut atunci cand am ajuns la facultate. Aveam de facut diverse proiecte pe echipe si nu numai.Astfel, trebuia sa ne intalnim sa lucram la acele proiecte, iar ele trebuiau prezentate de pe laptopurile proprii. De fiecare data cand aveam un astfel de proiect, ma rugam de cate un prieten sa-mi imprumute laptopul sau pentru cateva ore. Motiv pentru care am fost nevoita sa imi cumpar propriul laptop, pentru a fi independenta in activitatile pe care le desfasuram.
2. Cautarea de informatii si identificarea alternativelor
o Cautarea interna
Cautarea interna pasiva:
Inainte de a avea intentia de a-mi cumpara un laptop, o prietena de-a mea si-a luat un laptop HP si era foarte multumita de el. De asemenea cand accesam diferite pagini de internet apareau diverse reclame si oferte de laptop-uri.
Si, desi atunci nu aveam intentia de a-mi lua un laptop, ma uitam peste ofertele care apareau, informatii ce ulterior mi-au folosit.
o Cautarea externa
a) Experienta personala
Nu am experienta personala, deoarece nu am mai avut niciodata un laptop.
b) Sursele de marketing
Am vizitat magazinele E-MAG, MEDIA GALAXY si DOMO, unde am gasit o gama completa de laptop-uri si informatii complexe, de la elementele tehnice, la ultimele noutati in domeniu. De asemenea am vizionat si diferite clipuri publicitare, ajutandu-ma sa imi fac o parere in domeniu.
c) Sursele personale
Am apelat la prietenii despre care stiam ca se pricep sa aprecieze un anumit laptop si aveau si cunostinte mai aprofundate decat mine in acest domeniu.
Setul de alternative evocate:
1. ASUS
2. LENOVO
3. ACER
4. HP
5. SAMSUNG
3. Evaluarea mentala a alternativelor de cumparare
a) Identificarea atributeleor folosite in evaluarea alternativelor considerate
Procesorul, este primul deoarece controleaza activitatile intregului sistem in care este integrat. Este elemental principal al unui sistem de calcul.
Memoria Ram, dupa procesor aceasta este una dintre cele mai importante componente ale uni calculator, deoarece ofera acces direct la orice locatie sau adresa a ei, in orice ordine, chiar si la intamplare.
Hard Disk-ul, este si el un dispozitiv important, deoarece stocheaza si memoreaza permanent datele, iar pe el se poate instala sistemul de operare si softwer-ul necesar celorlate componente.
Placa video, asigura transmiterea datelor catre monitor si asigura procesarea imaginii.
Marca, si aceasta este foarte importanta pentru alegerea unui notebook de calitate, deoarece cu cat o marca este mai cunoscuta si se vorbeste numai de bine despre ea, ai o siguranta mai mare in ceea ce priveste viitorul laptopului cumparat.
Pretul, este mai putin important daca vrem sa alegem calitatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul decizional de cumparare a unui laptop.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!