Prezentarea generală a societății comerciale Boromir Prod SA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea comerciala Boromir Prod SA (SPCU) are sediul central pe strada santierului, nr. 37 , localitatea Buzau, judetul Buzau. Principalele activitati desfasurate de catre societate sunt: macinarea cerealelor, fabricarea si comercializarea produselor de morarit si panificatie, patiserie, cofetarie si comert.

Boromir Prod Buzau s-a infiintat in anul 2000 odata cu preluarea fostei fabrici de morarit si panificatie Spicul S.A. de catre grupul de firme Boromir Ind Rimnicu Vilcea care in prezent detine pachetul majoritar de actiuni. Sigla intreprinderii Boromir Prod SA (SPCU) este data in figura de mai jos.

2008 a fost un an agricol foarte bun la nivel national, productia de grau a urcat la 3.39 t/ha, in crestere cu 120% fata de perioada similara din 2007 in conditiile in care suprafata agricola cultivata a crescut cu 6.5%. Conform Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, piata de panificatie si morarit era cifrata la cca 2 miliarde Euro in 2008, in crestere cu 15% fata de anul precedent. La inceputul anului 2009 jucatorii din piata mizau pe o mentinere pe crestere a pietei desi la o rata mai redusa (cca 3%).

Consumul de paine si produse de panificatie din Romania se situeaza in prezent la 108-110 kg/cap de locuitor, mult peste media europeana cotata la 78-80 kg/cap de locuitor. in ultimul an s-a inregistrat o scadere cu cca 2 kg a consumului de paine/cap de locuitor, scaderea pietei painei a fost compensata de o crestere a pietei produselor de patiserie. Pe segmentul de paste fainoase, consumul mediu pe cap de locuitor este de 2.8 kg/an la nivel national, in timp ce la nivelul Uniunii Europene consumul mediu este de 8 kg/om anual. in 2008 consumul total al produselor din cereale a scazut cu 0.2%, desi productia vegetala la nivel national s-a dublat comparativ cu 2007. Anul 2009 se anunta foarte dificil datorita conditiilor meteo nefavorabile din primele 5 luni din 2009, fiind de asteptat o scadere a productiei vegetale.

Piata de panificatie este controlata in proportie de aproximativ 40% de jucatori mari, precum: Vel Pitar Ramnicu Valcea, Dobrogea Grup, Pajura, Lujerul, Spicul, Bneasa si Pambac Bacau, restul de 60% regasindu-se la producatori de mici dimensiuni. Pe piata moraritului gradul de concentrare este usor mai pronuntat, Boromir, Dobrogea Grup, Pambac si Titan SA detin cca 60%, restul de 40% revenind producatorilor mici.

Boromir Prod SA face parte din grupul Boromir, elementul cheie al grupului fiind SC Boromir Ind SRL Ramnicu Valcea, care controleaza in mod direct si indirect 9 societati comerciale dintre care 7 societati pe actiuni si 2 societati cu raspundere limitata. SC Boromir Ind SRL Ramicu Valcea este controlata in proportie de 39% de familia Boromiz Constantin si Mariana.

Societatile pe actiuni din cadrul grupului Boromir desfasoara activitati care cuprind intreaga industrie de morarit si panificatie si anume:

_ activitatea de morarit desfasurata de SC Boromir Ind SRL Ramicu Valcea, SC Moara Cibin SA Sibiu si SC Boromir Prod SA Buzau;

_ activitatile de depozitare si comertul cu cereale, seminte si furaje desfasurate de SC Comcereal SA Valcea, SC Comcereal SA Sibiu;

_ fabricarea amidonului si a produselor din amidon, activitate desfasurata de SC Amylon SA Sibiu;

_ fabricarea produselor de panificatie si de patiserie realizate de catre SC Boromir Med SA Medias, SC Boromir Pan SA Buzau si SC Boromir Prod SA Buzau.

Cele doua societati cu raspundere limitata din cadrul grupului Boromir, SC Eurostar Invest SRL Buzau si SC Hard Wood SRL Ramnicu Valcea, desfasoara activitati de consultanta pentru afaceri si management, respectiv, fabricarea de furnire si panouri de lemn.

Din grupa de panificatie, patiserie si cofetarie, societatea realizeaza o gama diversificata de produse, ponderea principala fiind detinuta de painea alba de gramaj redus, care concentreaza cca 70% din totalul produselor de panificatie. Grupa produselor de morarit cuprinde toata gama de fainuri, jumatate din cantitatea realizata este destinata utilizarii in cadrul grupului.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri realizata o detin clientii pentru produsele de panificatie si morarit. Pe segmentul de panficatie printre principalii clienti se regasesc: SC Rewe Romania, SC Luxor, SC Agricola International, SC Gimar Com. Pe segmentul de morarit desfacerea se realizeaza in zona geografica a Moldovei si cea a Munteniei. Dintre principalii clienti amintim: SC Can Serv, SC San Pauli Com, SC Cuptorul de Aur, SC Melisa Prod, SC Comfruct, SC Madexport, SC Superpan Lux.

Produsele de patiserie sunt valorificate atat pe piata locala, cat si pe cea nationala pe urmatoarele canale de distributie: magazine proprii de desfacere, distribuitori, en-gross, lanturi de magazine. Valorificarea produselor de panificatie este realizata in proportie de 90% pe piata locala si judeteana, si doar 10% pe piata nationala prin intermediul retelelor de distributie. Pentru produsele de panificatie societatea detine 60% din cota de piata la nivel de judet, iar pentru produsele de morarit detine 10% din cota de piata - la nivel judetean.

Principalele materii prime folosite de Boromir Prod SA Buzau sunt:

- Graul pentru sectorul morarit,

- Grasimi (margarine, uleiuri), zahar, oua, branz, drojdie, rahat, nuci, creme

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea generala a societatii comerciale Boromir Prod SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 763 cuvinte
Nr caractere:
8 729 caractere
Marime:
1.26MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, produse, societate
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!