Pozitionarea unei Destinatii Turistice in Functie de Elementele de Identitate Culturala

Extras din referat Cum descarc?

1.Informatii generale
Soveja este situata in localitatea Soveja, ,,tara Mioritei" si locul nasterii marelui savant Simion Mehedinti 
Statiunea Soveja este situata in judetul Vrancea, la poalele Muntilor Vrancei, foarte de aproape de localitatile Tulnici si Lepsa unde se practica intens agroturismul. Soveja este o localitate si statiune turistica in judetul Vrancea, statiunea Soveja este cunoscuta pentru cel mai ozonat aer din tara. 
Soveja, una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice; este cunoscuta si datorita traditiilor populare (aici s-a nascut balada "Miorita"); pastrarea traditiilor (costume populare, serbari populare, targuri de artizanat, obiceiuri vechi <<Dansul mastilor>>, prepararea cascavalului in coaja de brad si a pastravului in cetini de brad);
In documente avem atestat numele Vrancea din 2 iulie 1431, iar dupa 1918 exista mausolee costruite la Soveja, Marasti, Marasesti si Focsani in memoria eroilor din primul Razboi Mondial.
Soveja este formata din doua sate: Dragosloveni - sat de resedinta -si Rucareni, asezate pe vaile a doua ape (Dragomira si Susita), fiind des!partite de Dealul Bisericii, peste care trec cararile si drumurile vecinale, de circa un kilometru lungime fiecare, ceea ce face ca administrarea comunei sa nu fie anevoioasa. Cele doua sate formeaza o potcoava cu baza sub dealul Talfa, in partea de est a localitatii, numita Golasei. Hotarul dintre sate constituie o problema administrativa si scolara, Golaseii apartinand, dupa caz, cand Dragoslovenilor, cand Rucarenilor.
Se impune observatia ca Soveja nu are un sat component care sa fi dat numele asezarii, Soveja planand peste cele doua sate componente -Rucareni si Dragosloveni - fapt ce poate fi inteles numai prin cunoas!terea trecutului istoric al localitatii, trecut fascinant, plin de frumusete si maretie romaneasca.
Soveja este una din cele mai pitoresti asezari montane ale judetului Vrancea (Perla Vrancei) si ale intregii tari.
Conditii demografice
- Suprafara:9412 ha
- Populatia:2793
- Suprafata intravilan:83 ha
- Suprafata extravilan:9330 ha
- Nr. Gospodarii:1217
- Nr. Locuinte :1544
Cei mai multi dintre locuitorii Sovejei sunt batrani deoarece populatia tanara s-a orientat spre orasele mari ale tarii dar si in alte tari pentru asigurarea unui viitor mai bun.
Caile de acces 
Soveja reprezinta una dintre cele mai frumoase si prospere localitati rurale din judetul Vrancea. Este accesibila pe DJ 205F, 57 km din punctul "Tisita" (intersectia DN 2 - DN 24), sau 14 km din satul Lepsa (situat pe DN 2D, la 74 km de Focsani). Localitatea este asezata in Depresiunea subcarpatica Soveja (subunitate a Depresiunii Vrancea, amplasata la extremitatea nordica), la o altitudine de 500-550 m, fiind strajuita la vest de varfurile Razboiul (957 m), Zboina Neagra (1350 m) si Tiua Golasa(1 069 m), iar la est de dealul Rachitasu Mic(891 m).
Se poate ajunge cu autoturismul facand dreapta in dreptul localitatii Marasesti - Tisita, spre Panciu. Aveti de parcurs un drum de 60 de kilometri intre Tisita si Soveja. Este un drum foarte frumos, mai ales pe timp de toamna sau iarna. Pe soseaua spre Soveja exista semnalizatoare rutiere care indica numarul de kilometri sau numele localitatilor parcurse si ajuta la orientarea turistilor.
Conditiile meteorologice
Statiunea Soveja dispune de un climat de depresiune intracolinara, cu veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este in jur de 17,5?C) si ierni relativ blande (in ianuarie temperatura medie este de 4,5C ) si precipitatii moderate ( 700 mm anual). Vanturile bat din vest, fiind orientate pe vale.
Soveja dispune de un aer proaspat de munte, pur,cel mai ozonat aer din Europa. Pe timpul iernii, grosimea stratului de zapada ajunge pana la 1 m turistii bucurandu-se din plin de sporturile de iarna,cei mai multi fiind preocupati de sanius si batie cu bulgari.
Soluri, flora si fauna 
Statiunea Soveja dispune de soluri brune de padure, vegetatia apartine in intregime zonei de padure cu molidisuri pure, inconjurate, la exterior, de un brau de bradet pur si in amestec. Pozitia geografica, particularitatile reliefului si compozitia invelisului vegetal si-au pus amprenta si asupra compozitiei si raspandirii faunei. Se intalneste cu precadere cerbul, ursul, caprioara si pisica salbatica. Dintre mamifere mai pot fi enumerate urmatoarele specii : mistretul, jderul, veverita, nevastuica
Conditiile social-economice si influenta lor asupra activitatii de turism (interdepenta turismului cu celelalte ramuri social-ec)
Din punct de vedere social-economic,Soveja este influentata de o serie de factori care favorizeaza mai mult sau mai putin dezvoltarea acesteia.Factorii sociali reprezentati mai ales prin populatie, au un rol decisiv,acestia fiind cei care sustin statiunea prin activitatile pe care le desfasoara.Locuitorii Sovejei mentin functia turistica a acesteia,oferind turistilor conditii cat mai bune.Personalul hotelurilor si motelurilor este reprezentat din locuitori,insa,acestea fiind in numar foarte mic,acestia isi folosesc propriile locuinte pentru gazduirea turistilor cu scopul firesc de a obtine un profit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pozitionarea unei Destinatii Turistice in Functie de Elementele de Identitate Culturala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!