Politici de Marketing

Extras din referat Cum descarc?

POLITICA DE PRET
Un punct de plecare in stabilirea politicii de pret este analiza preturilor prezente si perceptia turistilor referitor la acestea. 
Astfel, in anexa 3 sunt prezentate ofertele de pret ale unor hoteluri de diverse categorii (3-5 stele) care variaza de la 400$ la 2037$ /persoana, pentru un sejur de sase nopti, in camere duble in functie de perioada si categorie.
Ca urmare a cresterii economice si implicit a veniturilor in ultimii 10 ani, in primele 10 tari dezvoltate din Europa, cheltuielile turistice sunt percepute din ce in ce mai mult ca medii, accesibile (intre 13.000 si 20.000 de rupii/zi/turist). Acest lucru se datoreaza nu atat preturilor ofertei hoteliere, care corespund calitatii serviciilor oferite in general de hotelurile de 4-5 stele (vezi anexa 3), cat mai ales datorita faptului ca nu exista posibilitatea practica de a cheltui mai mult decat o suma considerata modica pentru petrecerea timpului liber. 
Ca urmare, intr-o politica de pret adecvata, concomitent cu diversificarea si modernizarea atractiilor oferite la un pret corelat cu calitatea, se poate pastra si intari renumele zonei de statiune de lux.
Pentru turistii dispusi sa cheltuiasca mai mult ar trebui dezvoltate o serie de activitati noi, ce pot fi asociate pe viitor cu imaginea insulei. De exemplu, punerea in practica a celor mai indite idei de petrecere a timpului liber (casatorii oficializate in apa, in balon, conducerea de catre turisti a unor vaporase de croaziera, scufundari cu caracter de explorare a florei si faunei oceanice, etc), pe baza unor chestionare distribuite de receptiile hotelurilor. 
Prin aceasta politica de pret se insista asupra aspectului intensiv, nu extensiv al cresterii turismului (in sensul ca se urmareste cresterea incasarilor pe turist prin imbunatatirea ofertei de servicii si nu prin atragerea unui numar mai mare de turisti, cel actual asigurand un grad de ocupare optimal).
POLITICA DE DISTRIBUTIE
Tipurile de canale de distributie folosite in prezent sunt in principal agentiile de turism si Internetul.In special piata electronica a ofertei turistice mauritiene este foarte agresiva: exista numeroase si variate oferte si modalitati facile de acces la ele. Oferta turistica de litoral a insulei Mauritius este distribuita si de mari touroperatori, un exemplu fiind ClubMed, insa ponderea acestora in totalul distributiei este mai redusa. 
Consideram ca politica de distributie ar trebui sa se concentreze in continuare pe aceleasi canale de distributie datorita faptului ca, pe de o parte, Internetul are un mare impact asupra categoriei de varsta vizata drept piata tinta, iar pe de alta parte, piata touroperatorilor din Franta nu este foarte bine dezvoltata. Intrucat, piata tinta avuta in vedere se incadreaza mai degraba in categoria celor care prefera turismul organizat de masa celui organizat individual, consideram ca distributia directa nu reprezinta o alternativa viabila.
POLITICA DE PROMOVARE
1.Evaluarea eforturilor actuale de marketing
Eforturile de promovare a Insulei Muritius pana in prezent se concentrau in sfera marketingului direct,fiind folosita cu precadere publicitatea prin posta si oferirea de cadouri catre turisti.
Publicitatea prin posta consta in special in expedierea de vederi, de mici pachete de condimente mauritiene, sticlute cu rom de pe insula si miniaturi in lemn si miniaturi in lemn si cupru ale pasarii dodo, toate acestea avand scopul de a le aminti vizitatorilor de zilele placute petrecute in insula, de exotismul acesteia si de a trezi dorinta de a retrai experienta unei vacante de vis.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de Marketing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!