Politica Privind Calitatea Produselor Agroalimentare in UE

Extras din referat Cum descarc?

Politica privind calitatea produselor agroalimentare in UE
Cerintele de siguranta si de calitate ale consumatorilor reprezinta o responsabilitate importanta pentru Uniunea Europeana. In ultimii 40 de ani, Uniunea Europeana a elaborat o serie de reglementari, standarde si metode de monitorizare pentru a garanta siguranta alimentelor. UE este implicata in masurarea calitatii produselor de-a lungul intregi filiere.Comisia Europeana este cea care are largi competente si responsabilitati privind calitatea produselor agroalimentare.Politica europeana de promovare a calitatii produselor agroalimentare reprezinta o componenta a Politicii Agricole Comunitare(PAC) 
Orientari privind politica europeana in domeniul calitatii produselor agroalimentare
Ea se adreseaza simultan intreprinderilor, autoritatilor publice si consumatorilor si vizeaza stabilirea unui cadru de referinta necesar pentru imbunatatirea calitatii produselor agroalimentare, a competitivitatii intreprinderilor europene si a vietii cetatenilor.
Prin PAC UE incurajeaza fermieri sa obtina produse agricole de calitate superioaraIn anii '60 PAC avea ca scop principal asigurarea securitati alimentelor.S-a reorientat spre aspectul calitatativ al produselor si mai putin spre cantitativ.La inceput pretul era principalul instrument de interventie al PAC,in prezent pretul detinand o importanta scazuta.
Politica UE trebuie sa ia in considerare 2 aspecte:
-produsul sa nu contina substante nedorite(care pot provoca alergii)
-produsul sa satisfaca gusturile consumatorului.
PAC
- Pentru intreprinderile agricole si alimentare europene, aceasta politica inseamna orientarea lor spre calitate si presupune implementarea Managementului Calitatii Totale (TQM).- Pentru autoritatile publice nationale si europene, aceasta politica inseamna a orienta diferitele initiative si reglementari intr-o singura directie - calitate superioara.- Pentru consumatorii europeni, aceasta politica inseamna actiuni si mijloace adecvate pentru o mai buna informare si educare a tuturor cetatenilor.Uniunea Europeana, prin institutiile abilitate, este cea care decide ce substante pot fi folosite la obtinerea produselor agricole si alimentare, substante care sa nu afecteze sanatatea umana. Aceste reguli se refera la medicamente veterinare, pesticide, aditivi si patogeni.Autoritatile nationale ale fiecarui stat membru au responsabilitatea interzicerii utilizarii anumitor substante, prin efectuarea unor controale regulate.
Cercetarea stiintifica si calitatea produselor agroalimentare.Biotehnologii
Programul de cercetare si dezvoltare al UE finanteaza proiecte ce au ca tema de cercetare valoarea nutritionala si beneficiile aduse sanatatii umane dde catre alimente.
Biotehnologia sau abilitatea de a manipula structura genetica a organismelor vii pentru a imbunatati anumite caracteristici ale acestora, ofera oportunitati majore pentru viitor.Se poate imbunatati, astfel, productivitatea culturilor, prin cresterea rezistentei plantelor la boli si daunatori si prin cresterea valorii nutritive a alimentelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Privind Calitatea Produselor Agroalimentare in UE.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!