Plasarea și rambursarea împrumuturilor publice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

PLASAREA IMPRUMUTURILOR este operatiunea prin care statul intra in posesia sumei imprumutate. La creditele obligatare momentul incasarii sumei imprumutate depinde de tehnica de plasare.

1. Plasarea direct de catre stat a titlurilor prin intermediul institutiilor ce apartin Ministerului de Finante, de regula trezorerii publice.

-operatiunea de vinzare impune un cost generat de cheltuielile institutiilor publice ce se ocupa cu vinzarea inscrisurilor. Acest cost reduce randamentul Banca in calitate de intermediar fie preia in comision inscrisurile emise de stat fie le cumpara efectiv.

PLASAREA IN COMISION; banca isi asuma responsabilitatea sa vinda titlurile emise de stat la valoarea nominala sau la pret de emisiune. Pe baza contractului statul pune la dispozitia bancii un anumit nr. de inscrisuri pe care aceasta intr-un anumit interval de timp numit perioada de plasament vinde aceste inscrisuri posesorilor de capital. Pe masura vinzarii inscrisurilor, banca pune banii incasati la dispozitia statului retinind comisionul prevazut in contract.

EFECTELE plasarii in comision: -statul intra treptat in posesia banilor -riscul plasarii din punct de vedere al vinzarii inscrisurilor revine statului -randamentul imprumutului depinde de comisionul pe care il percepe banca Cumpararea inscrisurilor emise de stat de catre intermediari; banca cumpara toate inscrisurile emise de stat la un pret de emisiune prevazut in contractul de intermediere, inscrisuri pe care ulterior le vinde la un pret mai mare decit pretul de emisiune. Exista cazuri in care banca nu poate vinde inscrisurile la un pret mai mare decit pretul de emisiune si atunci fie le vinde la un pret mai mic acceptind pierderea, fie ramine unicul creditor al statului asteptind data scadentei imprumutului.

EFECTELE plasarii prin intermediari: -statul intra dintr-o data in posesa sumei imprumutate -riscul plasamentului se transfera catre banca 3. Plasarea prin intermediul bursei de valori EFECTELE plasarii prin bursa de valori -inregistrarea variatiilor de curs face imposibila cunoasterea sumei rezultate din vinzarea inscrisurilor -cheltuielile de plasament sint reduse deoarece inscrierea titlurilor la bursa se face automat ceea ce face ca randamentul imprumutului sa nu depinda de eventuale comisioane sau cheltuieli de cotare.

Dobinda obligatiunilor poate fi modificata de catren stat atunci cind pe piata capitalurilor de imprumut se inregistreaza fluctuatii insemnate ale ratei dobinzii.

Daca rata dobinzii creste statul poate modifica tot in sensul cresterii nivelul ratei dobinzii la obligatiunile deja emise. Aceasta operatiune poarta numele de AROZARE.

EFECTELE cresterii ratei dobinzii la obligatiuni: -creste costul imprumutului deoarece cheltuielile cu dobinda vor fi mai ridicate -se mentine la acelas nivel cursul obligatiunilor pe piata Daca rata dobinzii scade statul poate proceda la o operatiune inversa arozarii, operatiune numita ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plasarea Si Rambursarea Imprumuturilor Publice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
913 cuvinte
Nr caractere:
5 560 caractere
Marime:
6.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!