Plasamentul - Element al Mixului de Marketing

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
In domentiul bancar au loc, in fiecare zi, modificari majore. Toate aceste modificari sunt datorate unor fenomene precum aparitia economiei de piata, procedurile si procesele impuse in sistemul bancar, dezvoltarea tehnologiei,imbunatatirea unor game mai largi de servicii si produse financiar-bancare destinate clientilor, atat persoane fizice cat si persoane juridice. 
O problema majora existenta intr-o economie de piata, este aceea ca numeroase firme concureaza pe aceeasi piata si pentru aceeasi consumatori. Daca pentru banci, acest lucru reprezinta un real dezavantaj, pentru clienti, existenta pe aceeasi piata a cat mai multor banci, constituie un mare avantaj, acestia avand posibilitatea de a alege banca cu care vor face afaceri. In final, vor ramane doar bancile care indeplinesc cel mai bine nevoile pietei si a clientilor. 
In ceea ce ii priveste pe clienti, acestia doresc o gama cat mai diversificata de produse si servicii bancare, iar calitatea oferita de acestea sa fie cat mai buna. De aceea, este foarte important pentru orice banca, ca produsele si serviciile pe care le ofera, sa fie prezentate pe piata cu succes astfel, asigurandu-se
obtinerea dezvoltarii, cresterii si puterii in sectorul financiar-bancar.
Cuvinte cheie: canale de distributie, mix de marketing, plasamentul (distributia), produse si servicii financiar-bancare, bancomate, Internet.
Introducere
" Intorducerea marketingului in sectorul bancar a fost lenta si sinonima pana in anii '70 cu publicitatea si relatiile publice. Chiar si dupa aceasta data, rolul marketingului era mai mult privit din punct de vedere tactic decat strategic, iar activitatea de marketing, ca ocupand un loc secundar in ansamblul activitatilor organizatiei. Cu toate acestea si in pofida recesiunii economice, in ultimii ani, companiile din sectorul financiar-bancar se numara printre cei mai mari utilizatori de marketing direct si cu aparitii tot mai numeroase in mass-media. De asemenea, sponsorizarile si participarilen la diferite competitii, ca forme de promovare, sunt din ce in ce mai utilizate de companiile din acest sector de activitate.
Daca masura in care companiile financiar-bancare sunt cu adevarat orientate spre marketing poate fi discutabila, faptul ca paleta activitatilor de marketing s-a extins considerabil in aceste unitati este o certitudine." 
Literatura de specialitate:
Pentru realizarea referatului, am consultat carti de specialitate din domeniul marketingului financiar-bancar. Amintesc aici autori precum: Iuliana Cetina, Paula Cornelia Mitran, Adam Ciprian, Ionel Ciobanu, Radu Cureteanu.
Metodologie
- consultarea cartilor de specialitatea si culegerea informatiilor necesare pentru realizarea referatului;
- culegerea datelor necesare studiului de caz;
- concluzii.
Promovarea - element al mixului de marketing
1. Conceptul de marketing financir-bancar
Marketingul financiar-bancar poate fi considerat un domeniu distinct al marketingului serviciilor, aparitia sa conducand la influentarea pietei de catre institutiile financiar-bancare. 
Un prim factor care a condus la aparitia si dezvoltarea marketingului financiar-bancar, ar putea fi crestera semnificativa a sectorului financiar-bancar in cadrul serviciilor. De asemenea, concurenta acerba dintre bancile existente pe piata, a avut o mare influenta in determinarea apariteti marketingului financiar-bancar.
Conceptul de marketing financiar-bancar trebuie sa ia in considerare cel putin urmatoarele elemente:
a) orientarea activitatilor financiar-bancare sper piata, nevoile clientilor si satisfacerea dorintelor acestora;
b) asigurarea unei profitabilitati pe termen lung a bancii; altfel spus, banca trebuie sa gaseasca un echilibru intre primul element, adica satisfacerea nevoilor clientilor sai, si castigul realizat;
c) institutiile financiar-bancare trebuie sa aiba un comportament responsabil fata de clientii sai si sa incerce sa reduca, pe cat posibil, decalajul dintre serviciile oferite si prestate, pe de-o parte, si intre cele asteptate si primite de catre clienti,pe de alta parte;
d) interesul personalului in procesul de promovare a marketingului, astfel incat acesta trebuie sa tina cont si, totodata, sa inteleaga legatura reciproca dintre nivelul costurilor si veniturile obtinute.
2. Mixul de marketing in domeniul financiar-bancar
Prin conceptul de mix de marketing, se poate intelege totalitatea elementelor pe care o intreprindere le poate controla, acestea putand fi utilizate in scopul satisfacerii nevoilor clientilor.
"Mixul traditional este format din cei patru "P": produs, pret, plasament (distributie), promovare. 
- Produsul: bancile trebuie sa identifice, sa creeze si sa puna la dispozitia clientilor produsul care sa le satisfaca nevoile;
- Pretul: bancile trebuie sa identifice acel pret pe care clientii sunt dispusi sa-l plateasca pentru produsele oferite;
- Plasarea in lantul de distributie: livrarea produselor catre clienti la locul si la timpul dorit de catre acestia;
- Promovarea: procesul de constientizare a clientilor si de comunicare a trasaturilor si beneficiilor ce decurg din produsele si serviciile bancii."


Fisiere in arhiva (1):

  • Plasamentul - Element al Mixului de Marketing.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!