Plan de Produs - Ochelari de Soare

Extras din referat Cum descarc?

. In acceptiunea marketingului, notiunea de produs semnifica orice ansamblu de elemente care poate declansa cerere pe o piata. Produsul trebuie conceput si analizat prin avantajele sau utilitatea pe care o asteapta cumparatorul de la el. Acestea iau forma concreta a unor functii pe care produsul le poate indeplini.
Firma SC SUN SRL comercializeaza ochelari de soare cu protectie UV, iar prin noul model incearca sa surprinda consumatorii prin ceva "nemaiintalnit".
Ochelarii de soare cu protectie UV prezinta elemente de noutate: pot fi folositi de persoane care nu au probleme cu vederea, cat si de cei care au (lentilele cu protectie UV avand si dioptrii), incorporarea unui MP3 player cu slot pentru card micro SD, care poate varia de la 128 Mb pana la 1 Gb 
Noua pereche de ochelari de soare cu protectie UV prezinta urmatoarele particularitati:
-lentilele folosite de cei care nu au probleme cu vederea sunt confectionate din policarbonat (este un material plastic durabil, rezistent si usor), iar pentru cei care au probleme cu vederea din CR-39 (este un material plastic folosit in special pentru lentilele de corectie a vederii)
-cromatica lentilelor - culoarea acestora ajuta in absorbirea luminii. Culoarea lentilelor pentru ochelarii de soare se poate alege in functie de preferinta personala, dar este bine sa se ia in calcul diferitele beneficii: 
- tonuri de gri - reduce luminozitatea si nu distorsioneaza culorile.
- tonuri de maro - distorsioneaza modul in care se percep culorile.
- tonuri de galben - ajuta la vedere, dar distorsioneaza si mai mult culorile.
- tonuri de verde - creeaza un contrast intre obiecte .
- tonuri de roz - asigura un contrast bun intre obiecte pe fundaluri verzi sau albastre 
-ramele de ochelari:dintr-un metal ultrarezistent : grylamid, avand forme diferite si dimensiuni .
-firul de la MP3 player este din otel flexibil acoperit de un material textil extra fin, reglaj de volum pe fir.
-casti: din plastic acoperit cu material textil.
Functia de baza a produsului este cea de protectie impotriva radiatiilor UV, prin functia secundara consumatorul se poate 'delecta' si asculta muzica prin integrarea MP3 player-ului si ii este asigurata si o portabilitate usoara, iar prin lentilele cu dioptrii se pot ameliora problemele de vedere ale consumatorilor.
Firma incearca sa introduca pe piata inca trei produse pentru a-i da consumatorului posibilitatea de a alege: 
a)"DOUBLE SUN" pentru a-i da consumatorului posibilitatea de a alege. Produsul are ca functie secundara un dispozitiv pentru detectarea radiatiilor ultraviolete folosit in special de consumatorii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani ce au probleme cardiovasculare.
In rama lateral dreapta a ochelarilor este introdus un microcip care avertizeaza atunci cand radiatiile sunt din ce in ce mai putenice si astfel ei se pot proteja si deplasa in locurile cu mai putine radiatii.
b) Cel de-al doilea produs pe care firma noastra vrea sa il scoata pe piata este MEGASUN, fiind realizat pentru a crea confortul si starea de relaxare de care are nevoie orice persoana.ochelarii au incorporate o minicamera cu o rezolutie de 2 megapixeli care are rolul de a surprinde momentele cele mai importante din viata oricarei persoane.Mai sunt prevazuti cu o mufa USB pentru descarcarea simpla si rapida a pozelor direct pe PC.
c)Cel de-al treilea produs este Memory Sun care este prevazut cu un stick de memorie de 1gb, care poate stoca circa 20 de ore de muzica, timp in care utilizatorii vor putea asculta muzica lor preferata, in acelasi timp putandu-se bucura si de protectie impotriva razelor UV.
2. Firma S.C. SUN S.R.L., cu sediul in Iasi, str. Sf. Lazar, nr.8 este o firma producatoare de ochelari de sore, care incearca sa aduca pe piata romaneasca produse de o calitate superioara, la preturi acceptabile.
Numele firmei este unul din elementele care contribuie la sustinerea produsului.Numele firmei este SUN,termen ce provine din limba engleza si se traduce prin soare. De ce soare? Pentru ca soarele este cel care emite in cea mai mare radiatii ultraviolete, si astfel activitatea firmei este de a proteja consumatorul de radiatiile solare prin producerea si comercealizarea de ochelari de soare cu protectie UV.
Logo-ul (marca) reprezinta un semn distinctiv, original si care are rolul de a individualiza si identifica produsele promovate. In acest caz, marca este reprezentata de imaginea "soarelui cu ochelari":
Sigla firmei are in prim plan imaginea soarelui cu ochelari, ochelari negri care il fac si pe soare sa fie protejat de propriile radiatii. Solutia pe care trebuie sa o adopte consumatorii este folosirea ochelarilor de soare SUN ON YOU. Prin aceasta imagine este sugerata chiar functia de baza: cea de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete.
Si ambalajul contribuie la sustinerea produsului. Firma SC SUN SRL foloseste ambalaje reciclabile pentru a proteja consumatorul, produsul si mediul inconjurator.
Functiile indeplinite de ambalaj sunt urmatoarele:
-consistenta: cuprinde si acopera produsul propriu zis ,astfel incat formeaza
impreuna un ansamblu solidar.
-protectie: fata de lumina care deterioreaza culoarea ramelelor si protectie mecanica, pentru a nu se zgaria,pentru a nu sparge lentilele.
-comunicare si promovare :ambalajul jucand rolul de "vanzator mut".Produsul capteaza 
atentia consumatorului prin design,forma si utilitate.
-confera avantaj diferential: prin studiul realizat de firma din care reiese faptul ca consumatorii prefera forma ovala,greutate cat mai redusa si culorile adoptate de ambalaj.
-segmentare: unul dintre cele 2 produse poate fi plasat in ambalaje diferite(cel din plastic fiind mai ieftin decat cel din metal) si astfel va duce la o segmentare a pietei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Produs - Ochelari de Soare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!