Plan de Marketing - Statiunea Vatra Dornei

Extras din referat Cum descarc?

Etapa I - Identificarea destinatiei turistice
Potentialul turistic al destinatiei turistice Vatra Dornei 
1.1.Pozitionare geografica,accesibilitate 
Statiunea Vatra Dornei, cunoscuta si sub numele de "Perla Bucovinei", este situata in nordul Romaniei in partea de est a Depresiunii Dornelor,la distanta de 110 km de orasul Suceava si la 83 km de orasul Bistrita,si se afla la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna.Statiune balneoclimaterica,cu ape carbogazoase,bicarbonatate,sodice,feruginoase,magneziene,indicate in terapeutica bolilor cardiovasculare,endocrine,a gastritelor,anemiilor etc.Protejata importiva factorilor externi de Muntii Carpati,zona are un climat temperat continental de nuanta alpina,avand temperatura medie anuala de 4,5A?C. 
Precipitatiile abundente si relieful in terase au format o dezvoltata panza freatica,ce iese la iveala sub forma izvoarelor cu apa minerala.Aceasta este considerata "imparatia apelor minerale"ce sunt exploatate industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si la Floreni. 
Fiind o statiune de interes national,are o functionalitate permanenta,si este situata la altitudinea de aproximativ 800 m este inconjurata de paduri de conifere si de foioase,ce se extind pe masivele:Giumalau,Rarau,Bistritei,Caliman,Bargau,Suhard. 
Vatra Dornei se afla afla la 105 km distanta de municipiul Suceava(circa 2 h transport rutier si 3 h transport feroviar),40 km de Campulung Moldovenesc(circa 40 minute transport rutier si 1 h transport feroviar),85 km de municipiul Bistrita(circa 1 h transport auto si 5 h transport feroviar).Aeroportul de proximitate se afla in municipiul Suceava.Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei(165 km-aproximativ 3 h transport auto). 
Rutier: Bucuresti - Focsani pe E 2, Focsani - Bacau - Piatra Neamt - Poiana Teiului pe DN 15 si Poiana Teiului - Brosteni - Vatra Dornei pe DN 17; 
Bucuresti - Focsani - Falticeni - Suceava pe E 20 si Suceava - Campulng Moldovenesc - Vatra Dornei pe DN 17; 
Feroviar: Gara Vatra Dornei pe linia Bucuresti - Suceava - Vatra Dornei sau pe linia Cluj Napoca- Beclean - Vatra Dornei. 
1.2.Resurse turistice naturale 
Vegetatia care predomina in Vatra Dornei este cea a coniferelor,dar impreuna cu cea de foioase.Flora este alpina:la alt de 1550 m intalnim jneapanul,alaturi de tufisuri de afine,merisoare,ienupar. 
In Rezervatia de la Moara Dracului si Poiana Stampei intalnim floarea carnivora numita Roua 
Cerului. 
Vatra Dornei adaposteste deasemenea numeroase specii de animale:cerbi,caprioare(capra neagra si muflonul au disparut si cauza vanatului excesiv ursi,lupi,rasi,jderi,dihori,vulpi,mistreti,bursuci.Iar din categoria pasarilor:cocosul de munte,gainusa,cocosul de mesteacan iar din fauna acvatica:pastravul,lipanul,mreana si cleanul. 
Datorita emanatiilor de dioxid de carbon ale manifestarilor postvulcanice din masivul Calimani au aparut apele minerale. 
Din punct de vedere hidrochimic apele minerale din Statiunea Vatra Dornei sunt carbogazoase,atermale,bicarbonatate sodice,calcice si magneziene,feruginoase;mofete naturale de sonda cu o mare puritate si concentratie de dioxid de carbon. 
Multitudinea izvoarelor minerale,frumusetea peisajelor,aerul puternic ozonat,climatul montan simulator,carora li se adaga ospitalitatea locuitorilor,au contribuit la faima statiunii,tot mai mult,atat in tara cat si peste hotare.In fiecare an aici se vindeca peste 45.000 de oameni,si alte zeci de mii se odihnesc in frumosul asezamant balneoclimateric al Carpatilor de Nord,ce se afla intr-o faza noua de modernizare ,de atingere a standardelor si exigentelor balneologiei si turismului contemporan. 
Alte resurse naturale ale Vatrei Dornei sunt: 
-Cheiul Zugrenilor,traseele montane din Zona Dornelor(Muntii Calimani,Rarau,Giumalau,Bistritei,Suhard,Vf.Ousorul), 
-Cheia Zugrenilor 
-Rezervatia Tinovul Mare 
-Vestitul sat Ciocanesti, cu casele sale pictate 
Turismul cinegetic este foarte cautat astfel ca Vatra Dornei este locul perfect fiind bogata in vanat,zona cu cel mai bogat vanat din tara.
Valoare cinegetica deosebita o au:cerbul carpatin,capriorul,mistretul,ursul brun,cocosul de munte,lupul,vulpea,iepurele,rasul,jderul. 
Deasemenea o alta resursa naturala este bioclimatul tonic,stimulent cu nuante de sedare,avand concetratie mare de aeroioni negativi. 
1.3.Resurse turistice antropice 
-Manastirile din Bucovina 
In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor. Dintre acestea enumeram: Manastirea PIATRA TAIETURII, Schitul MESTECANIS, Schitul PODU COSNEI, Manastirea de Maici "Acoperamantul Maicii Domnului":si desigur la cativa km de Vatra Dornei: PUTNA, SUCEVITA (1581 - 1601), MOLDOVITA (1532), VORONET (1488), HUMOR (1530), etc. , vestitele manastiri din Bucovina. Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing - Statiunea Vatra Dornei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!