Plan de Marketing - Lansare Produs Turistic

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.EXPUNEREA INTRODUCTIVA
2.SITUATIA ACTUALA
3.STUDIUL MEDIULUI CONCURENTIAL SI AL PROBLEMELOR PRINCIPALE
4.OBIECTIVE DE MARKETING
5.STRATEGII DE MARKETING
6.PROGRAM DE ACTIVITATE
7.BUGET
8.EVALUARE SI CONTROL

Extras din referat:

1.EXPUNEREA INTRODUCTIVA

Regiunea Maramures, situata in nordul tarii, in depresiunea cu acelasi nume, este o zona ce impresioneaza prin traditiile populare pastrate aici (costume populare, obiceiuri, cantece si dansuri) si prin sculpturile in lemn, rafinat lucrate. Cele mai faimoase biserici vechi de lemn cu turle inalte, expresie a exceptionalei tehnici arhitecturale, sunt cele din Surdesti (cu o turla inalta de 53 m), Rozavlea, Bogdan Voda. Curtile caselor taranilor din Maramures impresioneaza vizitatorii prin portile monumentale din lemn, sculptate cu motive reprezentand viata ce formeaza o adevarata dantelarie. Judetul Maramures ofera tarii si lumii o bogata si originala spiritualitate. Este inestimabil tezaurul de cultura populara, traditiile, obiceiurile, folclorul, mestesugurile, cercetatorii din tara si strainatate caracterizand Maramuresul ca o "placa turnanta" a civilizatiei populare.

Pensiunea LAURA este o afacere de tip familial si isi propune sa promoveze in Romania turismul de calitate care sa raspunda necesitatilor si exigentelor clientilor prin servicii la cele mai ridicate standarde. Orientarea permanenta spre client, calitatea si promptitudinea servirii vor face diferenta. Vila a fost construita in 2006 in satul Repedea, Maramures si initial a fost casa de vacanta destinata familiei si prietenilor. Repedea este un sat maramuresan de pe valea raului Ruscova, la 11 km de Ruscova si la confluenta raurilor Ruscova si Repedea. Majoritatea din cei 4,800 de locuitori au ca principala ocupatie cresterea oilor si a vitelor si agricultura. Satul este cunoscut pentru poiana unica de narcise, cea mai mare din zona, in aria protejata de la Tomnatec-Sehleanu. In fiecare an in mai, cand narcisele infloresc, locuitorii celebreaza Sarbatoarea Narciselor. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice, Repedea concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unica de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri si ai unei vieti mai simple.

In tot acest timp am observat slaba dezvoltare a turismului rural in aceasta zona si am decis ca aceasta nisa de piata este favorabila deschiderii unei pensiuni. Avand deja o firma de traduceri legalizate(infiintata in 2003, cu 4 angajati la momentul actual) , LACHESIS INTERNATIONAL SRL, am hotarat sa transformam vila intr-o pensiune, lucru realativ usor deoarece vila dispune de sase camere duble, patru cu baie proprie(vom amenaja bai si in restul), bucatarie spatioasa, loc de servire a mesei(mic restaurant cu 20 de locuri), terasa exterioara(de asemenea se poate servi masa in anotimpul cald), un teren de fotbal, o sala de o sala de jocuri dotata cu jocuri de societate: carti de joc, sah, table, Remi, o masa de biliard si o masa de tenis de masa(spatiile sunt izolate fonic), o gradina superba cu fantana arteziana si o anexa cu trei camere mici(vom locui cei in familie).Pensiunea dispune de teren suficient pentru amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii mai mici si pentru marirea locului de parcare.

2.SITUATIA ACTUALA

Segmente de piata

Mini-vacante si turisti de week-end - peste 40% au vizitat obiectivele istorice, culturale si naturale, 26% au petrecut mini-vacantele si concediul anual acolo, 17% au petrecut week-end-ul in regiune, 20% din turisti vin in judetul Maramurs din alte tari, 75% dintre acestia provenind din sapte tari.

Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor romani si straini.Segmentul care apeleaza cel mai des la acest gen de servicii este cel al persoanelor de varsta a doua si, intr-o mai mica masura, de varsta a treia. Acestia prefera linistea unei astfel de pensiuni zgomotului si agitatiei statiunilor aglomerate de pe litoral sau de pe Valea Prahovei, de exemplu. Nu trebuie neglijati nici tinerii, dar ponderea acestora este mai redusa, tocmai datorita preferintei acestora pentru mare sau munte, pentru locurile pline de agitatie.

Turistii straini care apeleaza cel mai des la agroturism sunt cei interesati in a cunoaste istoria si traditiile Romaniei, prin vizitarea unor zone pitoresti, de o frumusete aparte, care pastreaza obiceiuri stravechi legate de: arhitectura caselor, port, mestesuguri traditionale, specialitati gastronomice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Marketing - Lansare Produs Turistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 539 cuvinte
Nr caractere:
15 228 caractere
Marime:
21.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
Evaluare, turistic, marketing, produs, plan, turism, program, control, buget, lansare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!