Plan de Marketing

Extras din referat Cum descarc?

Integrarea in strategia de afaceri
Planul de marketing este parte integranta din strategia de afaceri a GIPO. Acesta va fi consistent cu strategia de marketing si va sustine in fiecare an obiective de marketing coerente cu aceasta strategie.
Fundamentul strategiei de afaceri este acela de a dezvolta o afacere stabila, profitabila si cu risc minim la schimbarile pietei. Aceasta se va realiza prin separarea afacerilor de import/distributie si retail, precum si dezvoltarea afacerii de retail. 
Din punct de vedere marketing, GIPO are cateva repere strategice importante de atins: 
- Dezvoltarea retelei de magazine proprii, dupa niste standarde bine definite
- Dezvoltarea brandului GIPO ca un brand puternic de magazine de produse pentru petrecerea timpului liber in afara casei
- Cresterea profitabilitatii in magazine - atat intensiv cat si extensiv. In ambele situatii GIPO va trebui sa poata proba ca aduce valoare clientilor pentru banii cheltuiti de acestia in magazinele GIPO
2. Activitati de marketing
Principalele activitati de marketing se vor desfasura in spiritul sustinerii celor trei directii strategice: dezvoltarea de retea, crearea si dezvoltarea unui brand si valoare adaugata pentru clienti.
Dezvoltarea retelei de magazine 
Dezvoltarea retelei de magazine este partea de baza a strategiei de afaceri. Cresterea numarului de magazine proprii aduce cu sine mai multea avantaje:
- cresterea vanzarilor, si deci profit mai mare pentru partea de distributie
- control mai bun al afacerii (pornind de la managementul stocurilor si pana la merchandising)
- economii de scara (e.g: publicitate, traininguri comune, gestionarea comuna a stocurilor, sistem informatic, etc.)
- posibilitatea de standardizare a activitatilor, ca si baza pentru crearea unui brand puternic
Dezvoltarea de magazine se va face intr-un ritm care sa tina cont de resursele financiare ale firmei. Se poate lua in calcul si varianta implicarii unui fond de investitii, pentru cresterea accelerata a retelei. Pentru ca reteaua de magazine sa capete economii de scara, ea va trebui sa atinga o masa critica - de minim 20-30 de magazine acoperind principalele orase din tara. Magazinele pot fi inchiriate sau cumparate, important este ca managementul magazinului sa fie facut de angajati GIPO conform standardelor si procedurilor dezvoltate de firma. 
Magazinele vor fi dezvoltate in ordinea prioritatilor, pe baza datelor statistice de vanzari. Numarul de magazine dezvoltate pe oras va fi urmatorul: 3-4 magazine in Bucuresti, 1-2 magazine in orasele cu peste 300.000 locuitori si 1 magazin in orasele cu populatia cuprinsa intre 100.000 si 300.000 locuitori. De principiu orasele sub 100.000 locuitori ar trebui servite fie de clienti GIPO fie de sistemul actual de Puncte de Lucru.
Toate magazinele vor respecta niste standarde minimale de suprafata, aranjament interior, gama de produse, vitrine, marca, amplasament. De asemenea toti vanzatorii vor primi training specializat care sa genereze un comportament profesionist fata de clienti.
Acolo unde exista deja magazine care nu se pot incadra in standardele GIPO din motive obiective, se va proceda in doi pasi: pe termen scurt vor fi implementate standardele pe care specificul magazinului le permite (esentiale sunt marca, vitrinele, gama de produse, aranjamentul interior); pe termen lung, aceste magazine vor fi inlocuite cu alte magazine care sa poata respecta standardele GIPO in totalitate (ex: amplasament, suprafata, gama de produse, etc.)
Pentru anul 2005, activitatile de marketing care sa sprijine dezvoltarea retelei de magazine sunt:
- Realizarea unei strategiide dezvoltare a retelei de magazine
- Cresterea numarului de magazine proprii prin noi achizitii de spatii (3 noi magazine)
- Implementarea unei politici de portofoliu pentru distribuirea produselor catre diversele canale de vanzare


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!