Plan de Marketing

Cuprins referat Cum descarc?

1. SUMAR 2
1.1 Prezentarea generala a companiei 2
1.2 Stabilirea misiunii companiei 3
1.3 Volumul estimat al pietei 3
1.4 Numerarul necesar in primul an 3
1.5 Obiectivele pe termen scurt 4
1.6 Obiectivele pe termen mediu 4
1.7 Obiectivele pe termen lung 4
2. DESCRIEREA ASOCIATILOR 4
3. DESCRIEREA PRODUSULUI OFERIT 5
3.1 Descrierea produselor oferite 5
3.2 Descrierea caracteristicilor distinctive ale produselor 6
3.3 Necesitatile acoperite 7
3.4 Modul cum este perceput de oameni 7
4. DESCRIEREA PIETEI SI A CONCURENTEI 8
4.1 Clientii(grupul tinta) 8
4.2 Modificarea structurii grupului tinta in viitor 10
4.3 Piata 11
5. STRATEGIA DE MARKETING 12
5.1 Strategii de pret 13
5.2 Modalitati de plata 13
5.3 Rezolvarea reclamatiilor clientilor 14
5.4 Activitati post-vanzare 14
5.5 Canale de distributie 14
5.6 Fazele ciclului de viata 15
5.6.1 Faza de lansare 15
5.6.2 Faza de crestere 15
5.6.3 Faza de maturitate/saturatie 15
5.6.4 Faza de declin 16
5.7 Reclama si promovare 16
5.7.1 Rolul reclamei 16
5.7.2 Metode de publicitate 16
5.7.3 Tipuri de publicitate 17
6. MOBILIZAREA RESURSELOR NECESARE 17
6.1 Resursele materiale si financiare detinute 17
6.1 Investitii necesare 18
6.3 Resurse umane 19
7. CONDUCEREA AFACERII 19
8. IPOTEZE SI RISCURI - ANALIZA SWOT 21
9. PLANUL FINANCIAR 21
9.1 Supozitii initiale 21
9.2 Fluxul de numerar pentru anul 2007 24
9.3 Fluxul de numerar pentru anii 2007, 2008, 2009 25
9.4 Indicatori de rentabilitate 25
- Profitul(venituri totale - cheltuieli totale) 25
- Rata profitului(profit/cifra de afaceri) 26
CONCLUZII 27


Extras din referat Cum descarc?

1. Sumar
1.1 Prezentarea generala a companiei
- In ultimii ani, in Romania, s-a remarcat o crestere semnificativa a interesului manifestat de femei pentru sport. Aceast lucru se poate observa in special din cresterea semnifictiva a numarului de sali de fitness si gimnastica aerobica. 
Am remarcat ca, in momentul de fata, pe piata romaneasca nu exista prea multe firme care sa se ocupe doar cu comercializarea de articole sportive pentru femei si, de aceea, ne-am gandit sa ne implicam in ceva inovator si original, care sa ne aduca sanse de reusita. Firma noastra, S.C. Women SpertsWear S.R.L., va oferi aproximativ tot ce isi doreste o femeie in materie de articole sportive, incepand de la haine, incaltaminte, lenjerie intima, pana la produse pe care o femeie activa si le doreste si care nu pot fi gasite in mod normal intr-un magazin sportiv destinat ambelor sexe.
- O astfel de firma ar veni ca un raspuns firesc la necesitatile pietei intrucat exista persoane care sunt mai pretentioase in ceea ce priveste vestimentatia proprie. Din lipsa de timp, acestea cauta magazine care le pot oferi o gama cat mai variata de produse. 
1.2 Stabilirea misiunii companiei
- Firma se adreseaza femeilor cu varste cuprinse intre 14 si 60 de ani, avand un statut socio-economic inalt, deoarece atat comisionul perceput, cat si calitatea serviciilor oferite vor fi ridicate.
1.3 Volumul estimat al pietei
- Avand in vedere faptul ca magazinul nostru va fi localizat intr-o zona centrala a Bucurestiului, estimam ca volumul pietei, initial, va fi minim 2452 de femei.
1.4 Numerarul necesar in primul an
- Am preconizat ca pentru primul an de activitate capitalul varsat de cele trei asociate(210000 RON), precum si profitul obtinut vor fi suficiente pentru o buna desfasurare a activitatii firmei. 
1.5 Obiectivele pe termen scurt
- Initial (5-6 luni), vom urmari sa ne facem cunoscuti, atat printr-o campanie foarte puternica de promovare, cat si prin calitatea serviciilor. Astfel, reclama va fi asigurata nu numai de noi, ci si de catre clienti, prin recomandarea magazinului prietenilor si cunoscutilor(asa-numita reclama "din gura in gura"). Scopul nostru este ca firma sa isi castige un loc clar precizat pe piata.
1.6 Obiectivele pe termen mediu
- Ulterior, vom actiona pentru consolidarea firmei. Prin intermediul unor chestionare vom cere parerea clientilor cu privire la punctele slabe ale afacerii si la imbunatatirile ce ar putea fi aduse produselor si serviciilor oferite.
1.7 Obiectivele pe termen lung
- Vom urmari diferentierea fata de concurentii prezenti si cei potentiali, incercant sa castigam un procent din piata, prin formarea unei clientele fidele.
- Vom avea in vedere deschiderea unui magazin virtual, de unde isi vor putea face cumparaturile nu numai femeile foarte ocupate din Bucuresti, ci si cele din alte orase ale tarii.
- In functie de succesul si de profitul inregistrat, vom face demersuri in vederea deschiderii unui nou magazin intr-o zona cat mai buna a Bucurestiului. Aceasta se va realiza dupa consolidarea magazinului actual, conform estimarilor noastre, in cca. 3-4 ani.
2. Descrierea asociatilor
- Pe langa mine mai sunt trei persoane implicate in acest proiect,toate diferite din punct de vedere al caracterului, insa care, impreuna, se completeaza si se ajuta reciproc. Un amanunt important este faptul ca ne cunoastem foarte bine si stim ce abilitati are fiecare dintre noi. Suntem studente ale Academiei de Studii Economice, avand inalte studii in domeniul economic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!