Plan de comunicare de marketing

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
ISTORIA LACULUI DE UNGHII (OJA)
Perceput ca un accesoriu al femeii moderne, lacul de unghii exista inca de acum 3000 de ani, fiind originar din China.
Compozitia de acum a ojei difera mult fata de ingredientele folosite la inceput: seminte, ceara, gelatin si albus de oua, toate se amestecau pentru a crea o pasta colorata, folosita pentru impodobirea unghiilor. Pe langa aceasta se mai adaugau si petale de flori, cele mai utilizate fiind trandafirul si orhideea.
Si la egipteni culoarea unghiilor era un indicator al rangului social. Regina Nefertiti isi colora unghiile, la maini si la picioare, in rosu rubin. Cleopatra le avea intotdeauna rosu intens, ea purta unghii false din pudra de portelan. Dar femeile de rang inferior nu aveau voie sa foloseasca decat tente pale si niciuna nu indraznea sa isi vopseasca unghiile in culorile regilor. Faraonul Egiptean Isic isi colora unghiile de la picioare si maini cu henna.
Nu numai chinezoaicele descoperisera aceasta modalitate de infrumusetare; oja a fost folosita de timpuriu si de membrii din clasa sociala superioara din Egipt, avind o compozitie similara cu lacurile folosite in pictura. Pe atunci, unghiile decorate simbolizau bani si prosperitate.
In jurul anilor 600 I.H., in perioada dinastiei Chou in China, culorile regale erau metali c auriu si argintiu si erau culori purtate numai de clasele superioare. Persoanele care faceau parte din clase inferioare nu aveau dreptul sa se dea cu oja, iar pedeapsa pentru nerespectarea acestei reguli era extrem de aspra.
In China, in perioada dinastiei Zhou - anii 600 i.H. - familiile regale utilizau aur si argint pentru in frumusetarea unghiilor. Un manuscris Ming din secolul XV consemna culorile folosite de familia regala: rosu si negru initial, component ojei consta in ceara, gelatina, albus de ou si extracte de seminte, creandu-se diverse culori. Inainte de al doilea razboi mondial denumirea de OJA apartinea unei firme, producatoare de lac de unghii. In acea vreme, OJA reprezenta un brand care isi promova produsele in reviste precum Vogue.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de comunicare de marketing.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!