Plan de Afaceri - SC Spark SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4011
Mărime: 57.82KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Mazilu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Societatea comerciala SC "Spark" SRL, cu sediu. in judetul Brasov, municipiul Brasov, str. Lunga nr. 200, infiintata la data de 08.05.2003, are ca domeniu de activitate producerea si comercializarea obiectelor de vestimentatie. In aceasta locatie se afla atelierul unde sunt prelucrate confectiile, precum si magazinul de desfacere.

In prezent firma este mica,valoarea totala a capitalului social este de 8000 E integral in numerar, la care se adauga cladirea in care firma isi desfasoara activitatea, precum si cateva utilaje necesare procesului de productie. Capitalul in numerar este divizat in doua parti egale, pentru fiecare asociat. Echipa de conducere este formata din cei doi fondatori: Lopadean Anamaria si Naum Paula.

Societatea detine 7 angajati care lucreaza cu norma intreaga. Firma va produce si va comercializa obiecte de vestimentatie de cea mai buna calitate. Produsele sunt adresate atat copiilor, cat si adultilor, ele referindu-se la toate categoriile de consumatri indiferent de varsta, sex sau preferinte. Societatea va realiza atat imbracaminte de tip sport, cat si de tip elegant. Firma ofera produse de cea mai buna calitate, folosind ca materie prima cu preponderenta materialele naturale de calitate superioara. Produsele oferite sunt diversificate atat din punct de vedere al culorii, cat si al materialului, fiind pe gustul consumatorilor si in conformitate cu tendintele existente pe piata de consum. Preturile de vanzare sunt stabilite in functie de nivelul de suportatibilitate al populatiei si sunt accesibile segmentului de piata la care ne-am referit anterior.

Avand in vedere ca in zona unde firma isi are sediul nu mai exista o alta societate cu acelasi obiect de activitate nu putem vorbi de o concurenta directa. Produsele firmei sunt destinate cu preponderenta locuitorilor cartierului Bartolomeu, dar nu numai. Acestia nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana in centru sau in alte locatii pentru a achizitiona obiectele de vestimentatie doritem, deoarece firma noastra le sta la dispozitie. Totusi trebuie avut in vedere faptul ca locuitirii cartierului Bartolomeu pot avea avea magazine de imbracaminte preferate. De aceea firma a decis in alocarea unui fond special pentru promovare. Dupa o perioada de 6 luni firma a inregistrat profituri din ce in ce mai mari si deja are mai multi clienti fideli.

Firma solicita un credit de 500000000 lei necesar pentru diversificare activitatii de productie si cea comerciala deoarece s-a inregistrat o crestere majora a cererii. Astfel ca este necesara achizitionarea a inca 3 utilaje performante pentru faza tehnologica. Din punct de vedere financiar, cu ajutorul acestui credit se preconizeaza o cerstere a volumului de vanzari cu 57% ce va conduce la o crestere a profitului cu 63%.

Astfel ca firma isi propune ca inca din primul trimestru al anului 2004 sa creasca volumul de productie pentru a putea satisface cererea existenta pe piata de consum.

Estimarile realizate de echipa de marketing au aratat ca in cadrul segmentului de piata abordat cererea este mare, astfel incat se poate asigura o dezvoltare propice a activitatii societatii. Ulterior, odat? cu cre?terea ?i diversificarea produc?iei, se vor crea noi locuri de munc?.

I. AFACEREA

1. Date de identificare a societatii

1.1 Denumirea societatii

Societatea comerciala infiintata poarta denumirea de SPARK SRL in toate actele, facturile, anunturile, publicatiile si alte acte ce emana de la societate. Denumirea societatii este urmata de initialele "SRL", reprezentand forma juridica a societatii, de capitalul social si de numarul de inregistrare de la Registrul Comertului.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC Spark SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Spark SRL.doc

Ai nevoie de altceva?