Plan de Afaceri - SC Casa Verde SA

Extras din referat Cum descarc?

Sinteza planului
Istoricul firmei si activitatea sa:
Societatea prezentata se numeste SC.Casa Verde SA si ss-a infiintat in anul 1996,. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica",. Pe parcursul timpuli , restaurantul detinut de societate si-a marit numarul l de clienti,iar gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1996 la aprox. 75% in anul 2001.
In prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri aste de aprox. 1.900.000 lei, 25% fiind asigurata de serviciile de catering. 
Prezentarea serviciilor:
Restaurantul Casa Verde ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific national , oferind clientilor posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de produse. Societatea si-a creat un nume foarte bun datorita regulilor stricte in privinta calitatii serviciilor,acest lucru reprezentand si un avantaj concurential.
Piata:
Acest restaurant este unul exclusivist , adresandu-se in special clientilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile,si asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului .
Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor mult mai cunoiscute de restaurante. 
Principalele aspecte financiare:
datorita numarului din ce in ce mai mare de clienti , s-a ajuns la concluzia ca ce mai buna solutie pentru a satisface nevoile acestora ar fi extinderea spatiului din restaurant. 
Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara extinderea restaurantului,aceasta investitie necesitand o suma de 300.000 euro. 
Descrirea afacerii
1. Descrirea ideii de afaceri:
Prin intermediul restaurantului Casa Verde, SC Casa Verde SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 6 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona vestica a orasului Pitesti. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 75%.
2. Prezentarea intreprinderii:
Prezentatrea situatiei actuale:
In prezent societatea dispune de un capital social de 480.000 mii lei, reprezentat de un numar de 4800 de actiuni in valoare de 100 mii lei/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului. 
La aceasta data, SC Casa Verde SA si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungand la nivelul record de aprox 5000.000 euro 
Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:
Structura lunara a 
cifrei de afaceri Procent Valoare lunara
(mii lei) Numar mediu de 
clienti (zilnic) 
Servicii directe in in-
cinta restaurantului 85% 1.087.500 300
Cei 300 de clienti directi ai restaurantului se traduc intr-un numar mediu zilnic de 10 clienti/ masa (la o capacitate a restaurantului de 30 mese - aprox. 120 locuri).
3. Descrierea produselor si serviciilor:
Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare este in crestere in ultimii ani - conform studiilor de piata efectuate de Agentie de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2001. 
Produse si servicii: 
Restaurantul a reusit sa isi atraga un numar foarte mare de clienti datorita varietatii produselor si a bauturilor disponibile . Actuala structura a ofertei poate fi urmarita in tabelul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC Casa Verde SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!