Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic

Extras din referat Cum descarc?

I.1 Istoricul firmei si activitatea sa
S.C. Firma S.A. s-a infiintat pe data de 15.03.1997, cu un capital social integral privat de 20.000 lei. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,Activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1996 la aproximativ 85% in anul 2005.
In prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri aste de 212.500 lei (aproximativ 85.000 USD pentru un curs al dolarului de 2,50 lei/$), 25% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piata a restaurantului este de 5%, fiind sustinuta de serviciile a 24 de salariati.
I.2 Descrierea serviciilor
Restaurantul ANTIC ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.
I.3 Piata
Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.
Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentansi ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.
I.4 Solicitarile financiare
Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarat largirea si diversificarea activitatii sa vina in intampinarea tendintelor pietei. 
Pentru acest lucru societatea considera necesara achizitia a unui cuptor electric si a unei plite electrice, schimbarea mobilierului din sala de mese, precum si achizitia de tehnica de calcul care sa vina in intampinarea relansarii activitatii, investitie care necesita un credit de 50.000 USD. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe doi ani cu dobanda de 8 % pe an. 
Imprumutul va fi garantat printr-un contract de gaj si ipoteca asupra unor active ale societatii.
CAPITOLUL II
Descrirea afacerii
II.1 Descrierea ideii de afaceri
Prin intermediul restaurantului ANTIC, S.C. Firma SA presteaza servicii de alimentatie publica de peste 10 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona centrala a Brailei. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 70 %.
Strategia afacerii
Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.
Cu toate ca exista o serie de localuri in care se poate servii masa la preturi mai mici, in special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de firma, acest tip de strategie s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 10 ani de activitate, argumenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.
II.2 Descrierea societatii
Prezentarea situatiei actuale
In prezent firma dispune de un capital social de 62.000 lei, reprezentat de un numar de 6.200 de actiuni in valoare de 10 lei/actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului. 
La aceasta data, S.C. Firma S.A. si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta.
Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:
Structura lunara a
cifrei de afaceri Procent Valoare lunara
(lei) Numar mediu de
clienti (zilnic)
Catering 25 % 52.500 172
Servicii directe in incinta restaurantului 75 % 160.000 290
Total 100 % 212.500 462


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!