Plan de Afaceri Livada de Nuci

Cuprins referat Cum descarc?

Descrierea afacerii
2. Marketing 
2.1 Piata de desfacere
2.2 Descrierea produsului
3. Organizarea si managementul firmei
4. Date financiare


Extras din referat Cum descarc?

1. Descrierea afacerii
Putini dintre detinatorii de terenuri agricole stiu, probabil, ca, pe piata comunitara, cererea de miez de nuca este, la ora actuala, mult mai mare decat oferta. In plus, infiintarea unei plantatii moderne de nuci, cu material saditor certificat, aduce serioase beneficii.
Produsul: nucul, cu productia principala (samburii de nuca), precum si productia
secundara a acestuia (lemnul, frunzele, radacina), constituie materii prime importante
pentru ramurile industriei.
Pozitia pe piata: produsele intra pe o piata inca in dezvoltare pe aceasta ramura la noi,in Republica Moldova. Avantajele rezulta din oferirea unor produse din nuc de cele mai bune soiuri, la un pret mai mic decat cel de pe piata actuala, avand in vedere ca numarul competitorilor in acest domeniu este intr-o continuare crestere.
Date de identificare ale agentului economic
- Denumirea firmei: NUTSMD S.R.L. Denumirea aleasa este in
engleza (o limba de circulatie internationala) in vederea promovarii
produsului pe pietele internationale.
- Tipul firmei: S.R.L. - in vederea extinderii pe viitor: obtinere credite
bancare, angajare personal, incheieri contracte comerciale.
- Sediul firmei: Str. Chisinaului 12, or Straseni, RM. 
2.1 Descrierea pietii 
Astazi in Europa exista un deficit de 80-100 mii tone de miez de nuca. Mai mult decit ar putea sa exporte astazi 3 Moldove! Piata este libera! Si sa stiti ca nucul nu creste oriunde, ci doar pe aceasta latitudine: in California, in unele tari europene, India, China. Dar conditiile climaterice si solul Moldovei sint cele mai potrivite pentru nuc. Este un lucru demonstrat ca nucile moldovenesti au calitati gustative mult mai bune si o compozitie chimica mult mai bogata.
Cel mai important pentru noi e sa constientizam ca exportul de produs finit este cu mult mai rentabil decit exportul de nuci neprelucrate: produs natur in pungi cu vid cu masa mica (de la 100 pina la 500 grame), dulceata, nuci si miere, extracte cu alcool, miez de nuca in prune uscate, produse cosmetice si farmaceutice si multe altele!
In Moldova stiinta nucului este foarte dezvoltata. Oficial au fost recunoscute 5 soiuri de nuci, 20 de soiuri se considera de perspectiva.
Miezul de nuca autohton este natural spre deosebire de cel obtinut in alte tari, deoarece este cultivat fara pesticide. Producerea si exportul nucilor aduce un profit considerabil statului. Anual Moldova exporta 8,5-10 mii tone de miez de nuca in suma de 18-20 mln dolari SUA. In cazul tehnologizarii procesului de cultivare si recoltare a fructelor, volumul de export se va mari pina la 50-60 mii tone de nuci sau 25-30 mii tone de miez de nuca. In prezent in Moldova se cultiva cinci soiuri aprobate de nuc, cum ar fi, de exemplu, nucul de Costiujeni, nucul de Chisinau, nucul de la Corjeuti, Calarasi, Schinoasa, iar nucul de soiul Cazacu si Kogalniceanu au statut de nuci cu perspectiva.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Livada de Nuci.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!