Plan de afaceri - fabrică de mobilă

Extras din referat Cum descarc?

DESCRIEREA AFACERII
S.C. AMOB S.R.L., cu un capital subscris de 3000 RON a fost infiintata la 1 august 2006 si este inmatriculata in Registrul Comertului cu numarul 0108986.
Firma are sediul in orasul Satu Mare, Strada Septimius Severus nr. 37 si este proprietatea lui Govor Adrian.
In primii 3 ani de functionare, firma a desfasurat activitati de fabricare si comercializare a elementelor de mobilier , prin intermediul unui magazin proprietate, situat in centrul orasului Satu Mare.
Rezultatele financiare se prezinta astfel: o cifra de afaceri medie de 15000 RON lunar, o rata a profitului brut lunar de 20%, rata lichiditatii fiind foarte buna; firma a contactat un credit comercial pe termen scurt, care a fost integral rambursat in anul 2009, iar in prezent nu are nici un credit in derulare.
In prezent firma are un numar de 49 salariati.
Pentru a reinvesti profitul acumulat in acesti 3 ani de activitate intentionam sa dezvoltam activitatea firmei in domeniul productiei si comercializarii de mobila.
Ne propunem - in prima etapa - sa punem in functiune o hala de fabricare a mobilei in localitatea Corund, judetul Satu Mare.
In a doua etapa intentionam sa extindem activitatea productiva prin largirea gamei de mobilier. Prezentul plan se refera numai la prima etapa a proiectului nostru si anume la punerea in functiune a halei de fabricatie.
Hala va functiona in regim de productie - aici se va prelucra lemnul, construi mobila, aceasta urmand a fi vanduta en-gros. Totodata, de la hala, comenzile clientilor vor fi livrate gratuit la domiciliul acestora, acest lucru fiind asigurat de cele 5 camioane aflate in patrimoniul entitatii AMMOB. In obiectivele viitoare ale firmei se afla si achizitionarea sau inlocuirea mijloacelor de transport, dar aceasta in functie de cererea de produse. 
Consideram ca aceasta afacere are reale sanse de reusita deoarece, asa cum vom demonstra in continuare, exista o cerere in crestere pentru produle si serviciile pe care le vom oferi: pozitia geografica asigura o baza larga de aprovizionare cu materii prime si exista posibilitati de desfacere datorita retelei relativ dezvoltate de drumuri si cai ferate. 
PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE
Produsul principal este reprezentat de cherestea precum si panoul din lemn masiv, care dupa ce este obtinut, prin imbinare si alte prelucrari la care este supus, va da nastere elementelor de mobilier. Produsele reziduale rezultate, cum ar fi rumegusul, vor fi fie reutilizate fie puse spre vanzare, in functie de situatie. 
Panoul din lemn masiv este un produs obtinut prin aplicarea unui procedeu de reasezare a cherestelei dupa eliminarea partilor neconforme din structura lemnului (inima rosie, noduri cazatoare, parti de coaja infundata, putregai s.a.m.d.). Cu masini industriale specializate se obtin lamele de lungimi, latimi si grosimi variate (lungimi de pana la 5000mm, latimi de pana la 1200mm si grosimi intre 16-40mm)..
Panoul de lemn masiv a deschis o noua perspectiva in industria mobilei si a anulat anumite restrictii din constructia mobilierului pe de o parte, iar pe de alta tinde sa elimine inlocuitorii lemnului (PAL, PAF, PFL, MDF s.a.m.d.). Tehnologia de producere a acestui panou, prin imbinarea elementelor in lungime si latime (sau numai in latime), ofera posibilitatea obtinerii unui produs armonios, stabil, echilibrat care poate fi prelucrat fara restrictii. In plus, aceasta tehnologie valorifia intr-o maxima si optima masura lemnul, materia prima - cheresteaua.
Un studiu de caz comparativ pe diferite stadii de utilizare a lemnului arata ca, luand ca referinta fagul (panoul din lemn masiv de fag - materia prima pentru fabricarea mobilei pe care o produce AMMOB), acesta intruneste o serie de calitati, dintre care:
1. Este un lemn cu o densitate ridicata, ceea ce ii confer o duritate deosebita;
2. Are o structura fibroasa deosebita, din punct de vedere estetic (noduri, fibre de diferite forme si culori);
3. Adopta cu usurinta, prin finisare, aspectul si aparenta altor esente (poate fi colorat cires, nuc, palisandru etc. );
4. Posibilitatile de finisare si colorare sunt extreme de numeroase, lasand, totodata, sa iasa in evidenta nobletea specifica lemnului;
5. Nu admite carii si insecte, spre deosebire de brad si stejat care sunt esente foarte "mancabile", din cauza structurii "atoase";
6. Motiv pentru care este si foarte exploatat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Fabrica de Mobila.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!