Plan de afacere al unei firme producatoare de melci pentru export

Cuprins referat Cum descarc?

1. Descrierea afacerii 
2. Scrisoare explicativa 
3. Siteza planului de afaceri 
4. Date de identificate  
5. Planul operational 
5.1 Alegerea terenului 
5.2 Intocmirea planului fermei 
5.3 Pregatirea terenului 
5.4 Executarea Sistemului de Irigatii 
5.5 Amenajarea Fermei 
5.6 Etape necesare 
5.6.1 Trecerea melcilor pe straturile de hibernare 
5.6.2 Purgarea  
5.6.3 Montarea sistemului "SANDWICH" 
6. Managementul si organizarea afacerii 
6.1Anexele planului 
7Tipul de melc utilizat 
7.1 Alimentatia melcilor  
7.2Plante furajere 
8Furaje concentrate 
8.1 Boli si daunatori amfibieni  
9. Boli si daunatori vertebrate 
10. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Pentru S.C. HOME WALK S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un credit bancar de 12.000 - pentru deschiderea unei crescatorii de melci comestibili in jud.Piata Neamt
Suma trebuie sa acopere costurile cu infiintarea firmei amenajarea terenului si spatiile anexe,instalatii achizitionate din afara tarii.
Planul consta in deschiderea unei fime care sa se ocupe cu cresterea si comercializarea melcilor comestibili.
Planul de afaceri prezinta sumele totale de care este nevoie inca de la infiintare si pana la generarea de profit.
In prima faza imi propun sa infiintez o crescatorie in aer liber si dupa ce aceasta va genera profit sa dezvolt afacerea acoperid spatiul si marind suprafata de crestere.
Zona geografica in care se afla terenul , pot spune din ceea ce am constatat la fata locului ca este foarte buna pentru dezvoltarea in conditii optime a specie de melci Helix aspersa maxima.
Cererea pe piata exista ,deoarece in Romania acest gen de afacere neexploatat la maximum are reale sanse de reusita 
Publicitatea on-line ne ajuta ca sa ne creem o imagine in fata clientului ,sa tinem legatura cu acesta ,raspunzand la orice cerinta sau nedumerire ar avea.
Totusi intrucat aceasta activitate este la noi in stadiul de pionierat este absolut necesar ca sa fie privita ca o afacere in sine si nu ca un mod de imbogatire peste noapte si ca atare tratata cu seriozitate. In plus in momentul demararii unei astfel de initiative omul trebuie sa ia in calcul si posibilitatile sale financiare si sa nu se hazardeze la accesarea unor credite, a caror valoare depaseste posibilitatile lui financiare. Cel mai recomandat este demararea afacerii cu cumpatare prin accesarea unor fonduri nerambursabile (gen SAPARD, etc.) sau a unor credite cu dobanda redusa (ex: creditele oferite de Statul Roman prin programul Fermierul), astfel incat sa nu ajung in incapacitate de plata.
2.Scrisoare explicativa
Domnule director,
Societatea HOME WALK SRL si-a definivat Planul de afaceri cuantificat pe o perioada de 4 ani, pana in anul 2011,cu asistenta din partea firmei consultanta financiara Realizarea Planului de afaceri al SC HOME WALK SA , dupa organizarea activitatii, are menirea de a stabili aspecte legate de strategia firmei, oportunitatile de pe piata si totodata masurile necesare pentru dezvoltarea activitatii.
Obiectivul principal al Planului de afaceri constituie determinarea celui mai adecvat traseu pentru desfasurarea optima si in siguranta a afacerii Plecand de la acest obiectiv, in cadrul modelului financiar a fost luat in considerare un cost al investitiilor la nivelul necesarului estimat pentru desfasurarea activitatii in bune conditii. 
3.Sinteza planului de afaceri
Planul de afaceri intocmit de Grosu Catalin,manager la SC HOME WALK SRL este unul cu reale sanse de generare de profit deoarece sumele pentru demararea proiectului sunt unele maximale iar la sfarsitul celui de-al doile an ,daca acest plan s-a respectat profitul brut este de 4960 - ,iar profitl net de 3700 - Deoarece cheltuielile scad considerabil pana in al III-lea an estimez ca cheltielile vor fi amortizate in cel de-al IV an de functionare.
Daca e facuta respectand toate conditiile din recomandarile specialistilor, ferma de melci poate aduce chiar in primii ani recuperarea investiei facute + un profit substantial. Pretul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia intre 3,5 si 5,8 euro iar carnea de melc (cunoscuta sub numele de escargot) poate ajunge pana la 50 euro.
Valoarea nutritiva a carnii de melci este data de ponderea partii comestibile si de substantele nutritive continute de aceasta. Din greutatea totala a melcului, partea moale destinata consumului reprezinta circa 40%, iar cochilia 60%. In stare proaspata, nedeshidratata, partea comestibila a melcului contine in structura sa 79-79,5% apa, 16-17% proteina, 2% glucide, 1,7% lipide (carnea de vita are 15,4%), 1-1,5% substante minerale. In proteinele din carnea melcului se gasesc 9 din cei 10 aminoacizi de care omul are nevoie, in cantitati adecvate pentru sinteza proteica. Datorita cantitatii si calitatii ridicate a aminoacizilor din proteinele sale carnea de melc este usor digerabila, sanatoasa si hranitoare. Numarul de bacterii din carnea cruda de melc este redus (85000 germeni/g carne cruda) comparativ cu alte tipuri de carne cruda O cantitate de 100 g are o valoare calorica de circa 80 calorii. Un kilogram de carne de melci rezulta din 4-4,5 kg melci vii.
4.Date de identificare
Numele firmei:Home Walk
Codul unic de inregistrare:443789
Forma juridica de constituire:Societate Comerciala cu Raspundere Limitata
Natura capitalului social:roman-privat
Valoarea capitalului social:subscris varsat 300 RON
Adresa:Str.Rosmarinului,nr.9
Telefon,fax,e-mail:0742771982,ktalin_g22@yahoo.it
Persoana de contact:Grosu Catalin
Conturi bancare deschise la :xxx.xx BRD
Nr.de ordin in registrul comertului:J45/5647/2007
Asociati :GROSU ION-munca
BUTUNOI GHEOGHE-teren de aprox.2000m/2
GROSU DAN-realizarea site-ului
5. Planul operational
ANUL I
Operatiuni123456789101112
proiecte ,aprobari ,avizexx
amenajarea spatiuluixx
achizitii mobilier ,utilaje,autovehiculex
transportul,montarea si probarea utilajelorx
formarea echipeixx
instruirea echipeix
demararea afaceriix
5.1 Alegerea Terenului
Alegerea pozitiei in care se va construi ferma si calitatea terenului sunt factori importanti care trebuie sa garanteze conditii cel putin acceptabile pentru a da startul activitatii; tinand cont ca melcul traieste in stransa legatura cu mediul care-l inconjoara, ambientul ales, temperatura, prezenta sau absenta vanturilor si a depunerii de roua, cantitatea anuala de precipitatii, structura


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afacere al unei firme producatoare de melci pentru export.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-PLANUL DE AFACERI,"CONCEPTE ,METODE,TEHNICI,PROCEDURI", DUMITRU POROJAN,CRISTIAN BISA COLECTIA AFACERI DE SUCCES, CASA DE EDITURA IRECSON
-INTERNET


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!