Piata Serviciilor de Telefonie Mobila in Romania

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 3 
2. Aria pietei 4
3. Structura pietei 5
4. Capacitatea pietei 5
5. Dinamica pietei 7
6. Dezvoltarea pietei 7
7. Conjunctura pietei 9
8. Cererea si oferta 9
9. Preturile si tarifele 10
10. Bibliografie & Webgrafie 11


Extras din referat Cum descarc?

In Romania isi desfasoara activitatea mai multe companii de telefonie mobila: Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp.
Vodafone este al doilea operator de telefonie mobila ca marime in Romania dupa numarul de clienti. Compania este o marca a Vodafone Romania SA si a fost lansata in aprilie 1997 ca prima retea GSM din Romania. Inainte de noiembrie 2005, marca era cunoscuta doar sub numele Connex, dupa care numele a fost schimbat (printr-o perioada de tranzitie in care compania a purtat numele de Connex-Vodafone) in intentia de a fi integrata in reteaua globala Vodafone.
Orange este cel mai mare operator GSM din Romania. Pana in aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog. In februarie 2006, Orange Romania avea peste 7.000.000 de clienti, ceea ce ii conferea o cota de piata de 56,95%. Succesul Orange in Romania se datoreaza nu doar atractivitatii pe care o reprezinta telefonul mobil, ci si calitatii retelei, a serviciilor oferite si brandului. Avand o acoperire a populatiei de 96,6%, Orange Romania ofera fiecarei persoane din Romania posibilitatea de a alege intre planuri de abonamente flexibile, ce pot fi personalizate, si cartele PrePay.
Cosmote este al treilea operator de pe piata de telefonie mobila din Romania. Operatorul a primit a treia licenta GSM de la guvernul roman in decembrie 1998 si s-a lansat comercial in martie anul urmator, sub numele de Cosmorom, schimbat mai tarziu in COSMOTE. Compania a anuntat in aprilie 2007 depasirea pragului de 2 milioane de clienti, reprezentand o dublare a bazei de clienti in decurs de un trimestru.
Zapp este un operator de telefonie mobila CDMA detinut de Telemobil S.A Romania. Compania a fost infiintata in 1993 sub numele Telefonica Romania si timp de patru ani a fost singurul furnizor de telefonie mobila de pe piata romaneasca. Reteaua NMT 450 a fost modernizata incepand cu 1998 pentru a face trecerea la tehnologia digitala. Incepand cu anul 2000, odata cu preluarea companiei de catre grupul Inquam, Zapp a introdus in premiera mondiala o retea CDMA2000 in banda de 450 MHz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Serviciilor de Telefonie Mobila in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Publicatiile periodice "CAPITAL", "SAPTAMANA FINANCIARA", "BIZ" ;
- Publicatiile cotidiene "ZIARUL FINANCIAR", "JURNALUL NATIONAL" ;
- www.insse.ro
- www.anrc.ro
- www.vodafone.ro
- www.orange.ro
- www. wilkipedia.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!