Piata Detergentilor

Extras din referat Cum descarc?

Numele de sapun dupa o veche legenda romana vine de la muntele Sapo, unde erau sacrificate animale. Ploia a amestecat grasimile cu seu si cu cenusa pe malul raului Tibet. Femeile au observat ca acest amestec le usura munca si au inceput sa foloseasca acest sol lutos, imbibat cu amestecul de grasimi in spalarea rufelor. 
Prin secolul II medicul grec Galen a inceput recomandarea sapunului atat cu scop medical, cat si pentru curatire. Se pare ca n secolul XV. se produce sapun in Venetia, apoi, in secolul XVII. in Marsilia. 
In 1907, sapunul s-a transformat in detergent cand o firma germana a inceput comercializarea detergentului Persil. Pe langa sapunul de acid carboxilic, Persil continea perbatat de sodiu (NaBO3), silicat de sodiu si carbonat de sodiu. De aici, perbatat+silicat=PERSIL. Pana in anul 1970 sapunul era cel mai folosit detergent. In timpul celui de-al doilea razboi mondial lipsa grasimilor in razboi, aparitia masinilor de spalat automate a accentuat nevoia unor noi alternative de sapun. 
Detergentii sunt agenti de spalare sintetici, care ajuta la indepartarea murdariei si a grasimii. Daca in compozitia detergentilor intra unul sal mai multi agenti tensio-activi acestia curata mai eficient.
Agentii sunt clasificati dupa proprietatile lor ionice (incarcatura electrica) in apa. Astfel se disting patru mari categorii:
Anionici (incarcatura electrica negativa);
Neionici (fara incarcatura electrica );
Cationici (incarcatura electrica pozitiva);
Amfoteri (incarcatura electrica negativa sau pozitiva).
Detergentii anionici sunt folositi in detergentii pentru spalatorii si in detergentii pentru spalarea vaselor cu mana. 
Detergentii neionici nu fac multa spuma si sunt folositi in spalatorii si in masini automate de spalat vase si ca ajutoare la clatire(sunt rezistenti la taria apei si curata bine majoritatea petelor)
Detergentii cationici sunt folositi pentru a face fibrele mai moi si mai delicate (Cocolino, Silan, Lenor). 
Detergentii amfolitici sunt folositi in igiena personala si in curatirea casei datorita spumei, blandetii si stabilitatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Detergentilor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!