Particularitati in Politica de Produs in Business to Business

Extras din referat Cum descarc?

Politica de produs reprezinta principala componenta a mixului de marketing a intreprinderii inclusiv pe piata bunurilor productive. Fara a avea produse competitive, adaptate cerintelor pietei-tinta, nimeni nu are nici o sansa in competitia pentru atragerea si pastrarea unui numar cat mai mare de clienti.
Politica de produs are in vedere conduita pe care o adopta o intreprindere referitor la dimensiunile, structura si evolutia gamei de bunuri materiale si servicii ce fac obiectul propriei activitati.
Principalele componente ale politicii de produs sunt:
- Cercetarea produsului, care are invedere atat analiza situatiei produselor,intreprinderii, prezente pe piata cat si a celor noi, ce urmeaza a fi lansate intr-un anumit moment pe piata. Fara aceasta componenta (corespunzatoare functiei premisa a marketingului) politica de produs nu poate corespunde asteptarilor.
- Proiectarea si realizarea produselor noi, presupune realizarea noilor produse, in concordanta cu nevoile consumatorilor,pentru a pute fi testate (testare tehnica si de acceptabilitate) in vederea lansarii lor pe piata.
- Asigurarea legala a produsului, in vederea protejarii acestuia impotriva concurentei neloiale caruia i-ar putea cadea victima acesta.
- Analiza portofoliului produselor, pe care intreprinderea le are deja prezente pe piata. Prin utilizarea unor metode precum BCG, Matricea McKinsey, SWOT etc. intreprinderea isi pozitioneaza produsele pe piata si poate decide care sunt cele care vor ramane in continuare si care sunt cele care vor fi inlocuite sau eliminate definitiv. 
Produsul reprezinta un obiect de studiu pentru mai multe discipline stiintifice atat de factura tehnica cat economica. Acelasi bun material, de exemplu, poate fi interpretat, succesiv, ca obiect al productiei, al circulatiei marfurilor sau al consumului; poate fi examinat ca o suma de insusiri corporale (fizicochimice) sau ca valoare de schimb, poate fi raportat la performantele tehnologiei moderne sau la preferintele consumatorilor etc. Intr-o abordare de marketing, produsul are o acceptiune mai larga, in care se regasesc, simultan, mai multe aspecte, puse in evidenta de mai multe discipline. Astfel, produsul bun material, reprezinta, inainte de toate, un ansamblu de caracteristici corporale si acorporale. 
Primele, cele corporale, se refera la insusirile fizico-chimice, la performantele tehnico economice ale produsului - in esenta, la specificatiile tehnice ale produsului, caracteristici masurabile, riguros cu metode si tehnici specific studierii calitatii merceologice a produsului. Elementele corporale reprezinta pentru bunurile productive cea mai importanta categorie de componente.
Referindu-ne la produsul ales de noi si anume Notebook-ul Sony Vaio, seria VGN-FZ140E, caracteristicile corporale sunt:
- Platforma tehnica
Platforma: Tehnologie procesor Intel(R) Centrino(R) Duo
Chipset: Chipset Mobile Intel(R) PM965 Express
- Sectiune CPU
Nume integral microprocesor : Procesor Intel(R) Core(TM) 2 Duo T7250, accepta tehnologia avansata Intel(R) SpeedStep(R) 
Producator microprocessor: Intel(R) 
Frecventa microprocesor(GHz): 2 
Cache: L2 (KB) 2048 Advanced Smart Cache 
Bus system: (MHz) 800 
Numar de miezuri: 2
- Memorie
Frecventa memorie (MHz): 667
Tip memorie: DDR2 SDRAM (2x1024 MB) 
Memorie maxima(MB): 4096
Dimensiune memorie(MB): 2048


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati in Politica de Produs in Business to Business.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!