Painea Ecologica - Naturalia Group

Extras din referat Cum descarc?

. Despre painea ecologica
Un prim avantaj al consumului de paine ecologica rezulta din faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. In agricultura bio, graul este selectionat din samanta netratata chimic, iar solul pe care se cultiva este ingrasat doar natural.
Dupa recoltare, graul este pastrat in celule speciale: nu este permisa amestecarea lui cu cerealele conventionale si nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitarii. De asemenea, macinarea se face in echipamente de morarit cu folosinta exclusiva pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de macinare din inox. Graul se macina astfel incat sa se obtina faina integrala mult mai buna, deoarece conserva mineralele, este bogata in aminoacizi, in fosfolipide si in fibre.
Aceasta paine nu are aditivi alimentari (E-uri). De asemenea, are un aport nutritiv complex - minerale, fibre, aminoacizi si vitamine - si un raport ideal, echilibrat intre elementele plastice - proteine, glucide si lipide. Un alt atu este ca senzatia de satietate se instaleaza fiziologic mult mai repede in cazul consumului de paine integrala decat in cel al painii albe, astfel ca se evita abuzul cantitativ. Plus ca acest produs nu expune la riscul obezitatii si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Painea integrala ecologica este mai bine tolerata de bolnavii diabetici, deoarece are un continut mai redus in glucide, potrivit profesorului doctor Pavel Chirila de la Naturalia, firma ce produce si comercializeaza acest produs.
Painea Integrala Ecologica are urmatoarele calitati care -pun in valoare in comparatie cu celelalte tipuri de paine : faina se obtine prin macinarea bobului de grau in intregime (de aceea se cheama integrala). Astfel painea integrala este cea mai bogata (in comparatie cu celelalte tipuri de paine) in minerale, fibre, aminoacizi, glucide, lipide, etc.
- Calitatea de ecologic certifica faptul ca graul este cultivat fara ingrasaminte chimice si fara insecticide, iar painea este obtinuta din aceasta faina ecologica, apa de izvor, drojdie si sare integrala - aceasta paine nu contine aditivi (afanatori sau alte E-uri).
- Calitatile dietetice si terapeutice ale painii integrale ecologice :
-Are cea mai mare bogatie (naturala) in vitamine, minerale, aminoacizi, fibre
-Stimuleaza tranzitul intestinal fiind cel mai bun remediu profilactic impotriva constipatiei
-Fiind lipsita de E-uri fereste organismul de efectele lor adverse.
II. Piata produselor ecologice in Romania
Desi alimentele ecologice sunt cu 20-40% mai scumpe decat cele traditionale, consumul acestora este in crestere si pe piata romaneasca. Cota de piata a produselor ecologice pe piata romaneasca va ajunge la circa 2 la suta, in urmatorii cinci ani, Romania inregistrand in prezent tendinte mai mari de dezvoltare in acest sector decat restul tarilor europene, a declarat Radu Panait, directorul general al companiei Natura Land. In prezent, produsele ecologice ocupa un procent de sub 1 la suta, romanii preferand deocamdata produsele traditionale datorita preturilor scazute in comparatie cu cele ale produselor ecologice. Produsele ecologice cultivate cu preponderenta sunt cerealele, plantele oleaginoase, fructele de padure, legumele si fructele, dar din 2006, Romania a mai produs si paine, ulei de floarea-soarelui, bauturi din soia, suc de mere, ceaiuri medicinale. In anul 2005, in Romania, suprafata totala, cultivata dupa modul de productie ecologic, a fost de 110.400 ha, ceea ce reprezinta 
-crestere de circa 6 ori mai mare fata de suprafata cultivata in anul 2000. Conform estimarilor pentru anul 2006, suprafata cultivata, dupa modul de productie ecologic, va creste la 170.000 ha, a declarat Teodora Aldescu, consilier in MAPDR pe probleme de agricultura ecologica.
Crestere cu 54% a productiei totale de produse ecologice romanesti
Productiile totale insumeaza in anul 2005 -cantitate de 131.898 tone, ceea ce reprezinta -crestere cu 51,3% fata de productia inregistrata in anul 2004, iar productia totala estimata pentru anul 2006 este de aproximativ 203 mii tone, adica -crestere cu 54% fata de anul 2005.
In ceea ce priveste sectorul animalier, in anul 2005 s-a inregistrat -crestere a efectivelor de animale certificate ecologic, in special la ovine-caprine, respectiv de circa 13 ori mai mare fata de efectivele inregistrate in anul 2004. In sectorul "produse procesate", se constata cresterea produselor procesate din lapte (258% in anul 2005, fata de 2004), precum si dublarea productiei de miere ecologice, respectiv 610 tone in anul 2005.
Desi productia totala de produse ecologice este in crestere, comerciantii de acest tip de produse sunt inca nemultumiti de productia Romaniei.
Ei se vad nevoiti sa importe aceste produse, desi acest lucru implica costuri mai ridicate, in special din cauza taxelor vamale, conform declaratiei facute de Radu Panait.
Desi, momentan, nu se poate lauda cu cifre importante in balanta de exporturi, sectorul produselor ecologice poate cunoaste un reviriment important, cu atat mai mult cu cat Comisia Europeana a cerut Romaniei sa dezvolte agricultura ecologica, oferind chiar si fonduri in acest scop.
III. Societatea SC Naturalia Group S.A.
Inteprinderea SC Naturalia Group fost infiintata pa data de 01.10.2008 si comercializeaza paine ecologica. Inteprinderea are un capital propriu in valoare de 2 000 000 eur-plus capital imprumutat 1 000 000 eur-din credite pe termen lung.
Materia prima : Grau ecologic 
Furnizorul de grau ecologic : SC.Grauecologic.SA
Productia
Pentru fabricarea unui paini de 400 gr, trebuie -cantitate de 300 gr faina. Reteta de paine este Grau ecologic certificat nr. 92053 din 24.05.2004, emis de Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice, apa de izvor , drojdie si sare.
Utilaje :
Un utilaj in valoare de 292.000 Eur-ce asigura -linii de productie de 200 000 paini lunar .
Productia:
Cu utilajul aflat in dotare putetm realiza lunar maxim 200.000 de paini pe luna. Capacitatea de productie pe intreaga durata de utilizare find de 1.800.000 buc.
Personalul :
Inteprinderea are 6 actionari si 13 angajati .
Pentru fiecare angajat sa platit 3.000 eur-la angajare , salariul lunar find de 1600 euro/luna. Timpul de munca pe saptamana este de 40 ore. Nu se lucreaza cu program prelungit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Painea Ecologica - Naturalia Group.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!