Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1242
Mărime: 178.58KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Șerban
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Extras din referat

Politica autoritatilor romane in materie de sanatate publica este de o infinita ipocrizie. Pe de-o parte avem programe nationale pentru o serie de boli grave, in frunte cu cancerul, si trimitem tot poporul la analize anuale, initativa laudabila altminteri, pe de alta parte acceptam fara reactie ca zilnic oamenii sa se otraveasca lent cu mancarea pe care o cumpara din magazine. Romania are una dintre cele mai permisive legislatii in materie de aditivi alimentari.

O spune campionul luptei impotriva otravurilor din farfurie, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Intr-un recent interviu el a dezvaluit ca s-a dus de mai multe ori la Palatul Victoria, in audienta la mai multi premieri, carora le-a cerut reglementari mai aspre in privinta substantelor permise in alimentele vandute in magazinele din Romania. Nimeni nu l-a bagat in seama si nimic nu s-a schimbat . Asta insemna ca romanii sunt otraviti zilnic cu alimente care contin substante interzise demult in alte tari.

Iata cateva exemple de coloranti interzisi de exemplu in Franta si permisi la noi: E102 sau tratrazina (colorant galben), foarte nociv, se gaseste in bauturi, mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic, E110 sau Sunset yellow (colorant galben) - cancerigen, se gaseste in dulciuri, prajituri, budinci, diverse sucuri, E120 (colorant) provoaca alergii, E124 sau Ponceau 4R (colorant rosu) - toxic produce tumori

pe glanda tiroida, se gaseste in mezeluri.

Exista apoi o lista intreaga de conservanti de care Statele Unite, cele mai restrictive in materie de aditivi, sau Australia au scapat de ceva vreme, dar care la noi sunt acceptate.

Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, suntem nu numai ceea ce mancam noi ci si ce au mancat stramosii nostri. Noi inca stam bine, pentru ca inainte de 1989, aditivii fie nu existau fie nu erau importati in Romania, asa ca platim doar propriile greseli.

Scump, pentru ca trei sferturi dintre cazurile de cancer, al caror numar creste inspaimantator si fara precedent, au etiologie alimentara. Mai tarziu, copiii, nepotii si stranepotii nostri vor plati pentru toti colorantii, conservantii si emulgatorii pe care-i mancam noi. Toate aceste chimicale produc modificari ireversibile la nivelul AND

ului,pe care le vom transmite urmasilor. Goana dupa profit si inconstienta guvernantilor arunca spre viitor o bomba cancerigena cu efecte devastatoare.

PARERE PERSONALA:

-citind in unele reviste in care sanatatea pare ceva mai importanta decat ce e in trend , am aflat care e cel mai cangerigen aditiv: E330-acidul citric; iar daca ar fi sa urmarim intr-o zi toate aceste subtante nocive in dulciurile destinate copiilor sau in alimentele de baza, sigur va veti ingrozi la fel ca si mine

-ceea ce este adevarat e ca acesti aditivi nu au fost prezenti intotdeuna in tara noastra, aparitia lor a fost prezenta in Australia si SUA dar acolo situatia s-a reglementat si lor le-a fost interzis sa mai foloseasca astfel de substante, dar in Romania inca se accepta

Preview document

Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 1
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 2
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 3
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 4
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 5
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 6
Otrăvurile din Farfurie ignorate de Autorități - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Otravurile din Farfurie ignorate de Autoritati.doc

Ai nevoie de altceva?