Previzualizare referat:

Extras din referat:

DENUMIREA COMPANIEI NOKIA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE

DESPRE COMPANIE: Nokia este liderul mondial in domeniul mobilitatii, impulsionand transformarea si cresterea industriei de comunicatii si a celei de internet, devenite acum convergente. Nokia produce o gama larga de dispozitive mobile, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, acces la experiente mobile diverse:muzica, servicii de navigatie , vizualizare de continut video, vizionare TV, utilizare de jocuri si imagini, precum si posibilitatea de a lucra in afara biroului. Nokia ofera, de asemenea,echipamente,solutii si servici pentru retele de comunicatii.

VIZIUNE SI STRATEGIE: Nokia este o companie care pune pe primul loc la nivel global utilizarea sistemelor de comunicare care inregistreaza o crestere progresiva si continua. Caile de comunicare interumana s-au dezvoltat, internetul si retele de socializare fiind acum elementele centrale ale comunicarii intre oamenii. Oamenii vor sa ramana conectati oriunde si oricand, intr-un mod foarte personal. Iar Nokia promite sa gaseasca modalitati noi si inbunatatite de a sprijini interconectarea. Strategia Nokia consta in dezvoltarea unei relatii cu utilizatorul bazata pe incredere, oferind solutii atragatoare

1.1.Scurt istoric

Istoria Nokia incepe cu fabrica de hartie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile raului Nokianvirta. Intre 1865 si 1967, compania creste si devine o mare putere industriala. Intrarea in domeniul electronicelor se va face insa intr-o faza ulterioara - intai are loc fuziunea cu un producator de cabluri si cu un producator de cauciuc, fuziune prin

Intermediul careia se creeaza Nokia Corporation...

1865:Aparitia NokiaFredrik Idestam infiinteaza o fabrica de hartie langa cascada Tammerkoski din sud-vestul Finlandei - aici incepe istoria Nokia.

1898: Se creeaza Uzinele Finlandeze de Cauciuc

Arvid Wickstrom infiinteaza compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea sa devina ulterior divizia producatoare de cauciuc din cadrul Nokia.

1912: Se creeaza Uzinele Finlandeze de Cabluri

Eduard Polon infiinteaza compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri si electronice a Nokia.

1937: Verner Weckman, un jucator de categoria grea in industrie

Fostul luptator olimpic Verner Weckman devine presedinte al Uzinelor Finlandeze de Cabluri.

1960: Primul departament de electronice

Uzinele Finlandeze de Cabluri isi infiinteaza primul departament de electronice, care desfasoara activitati de comercializare si exploatare computere.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nokia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 184 cuvinte
Nr caractere:
12 041 caractere
Marime:
217.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
nokia, telefon, marketing, mobilitate, industrie, comunicatii
Predat:
la facultate , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Marketing
Profesorului:
Tecau Alina
Sus!