Mixul de Marketing al Mc Donald's România

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
1. Misiunea si viziunea McDonalds Romania 3
2. Politica de produs 4
3. Politica de distributie 7
4. Politica de pret 8
5. Politica de promovare 10
6. Concluzii 12
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

1. Misiunea si viziunea McDonalds Romania 
Compania McDonalds ocupa in 2003, locul 8 in clasamentul mondial al marcilor realizat de Interbrand si Business Week, cu o valoare a marcii de 24,70 miliarde de dolari. McDonalds este cel mai mare lant de restaurante cu servire rapida din lume, operand peste 35000 de restaurante in 121 tari. Ideea lui Ray Kroc s-a dovedit eficienta inca din 1954 iar gradul de notorietate al companiei a crescut fulminant de atunci. In prezent, in ciuda problemelor de ordin social cu care se confrunta, compania inregistreaza o cifra de afaceri de peste 40 miliarde de dolari cu un profit de aproape 3 miliarde dolari. 
Viziunea McDonalds este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapida ce ofera cea mai buna experienta clentilor sai. A fi cel mai bun implica, in perceptia companiei, atingerea si mentinerea unor standarde de calitate, servire profesionista si curatenie impecabila (QSC- Quality, Service, Cleanliness) pentru a construi o relatie cat mai stransa cu clientii. Intreaga strategie de afacere a McDonalds este centrata pe satisfacerea la modul superior, a dorintelor, cerintelor clientilor si pe fidelizarea acestora.
Viziunea McDonalds Romania se circumscrie viziunii companiei francizoare, canalizandu-se pe stabilirea unei legaturi emotionale cu clientii. Marina Zara, marketing director la McDonalds Romania isi exprima convingerea ca tinerii sunt o valoare si reprezinta un potential urias pentru dezvoltarea afacerii. 
Conecteaza-te la pasiunea unei persoane si vei fi conectat la acea persoana este ideea sugerata de campaniile realizate, care promoveaza valorile cu care se identifica McDonalds: atitudine, stil de viata, optimism, energie, prospetime, interactivitate, libertate, independenta, lipsa de griji. 
Misiunea companiei este promovarea unui mod de alimentatie sanatos si convenabil, ca solutie optima pentru un mod de viata dinamic, cat si schimbarea perceptiei unor grupuri de consumatori care privesc McDonalds ca peo placere vinovata. Strategia companiei este de a oferi produse de cea mai buna calitate la preturi accesibile, fara ca aceasta sa le afecteze valoarea in consum. Obiectivele companiei se refera la cresterea relevantei marcii si a produselor oferite si convingerea consumatorilor ca McDonalds este locul si modul preferat de a manca. McDonalds nu-si propune sa produca pentru a revinde ci sa creeze o legatura pe termen lung cu clientii, sa-si transforme consumatorii in iubitori ai marcii.
Planurile gigantului american au vizat extinderea catre zone ale Europei centrale si de est, iar investitiile pe care le-a antrenat in acest demers au depasit 1200000$. Incepand cu aprilie 1998, McDonalds a patruns in Europa central-estica prin deschiderea unui impresionant numar de restaurante in tari ca: Ungaria, Iugoslavia, Cehia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, Romania si Slovacia. Biroul principal pentru Europa Centrala a fost stabilit la Viena incepand cu septembrie 1991, data de la care au fost coordonate deschiderile de noi restaurante in aceasta zona. 
Primul restaurant McDonalds din Romania a fost deschis la 16 iunie 1995, la parterul Complexului Comercial Unirea, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii la nivel central european. Marian Alecu, directorul general al McDonalds Romania s-a ocupat de dezvoltarea retelei de restaurante, care a ajuns astazi la 52 de unitati si la o cifra de afaceri de peste 50 milioane de dolari. Investitiile realizate de McDonalds pe plan local ating 80-85 de milioane de dolari, cu un numar de peste 2.500 de angajati.
Din punctul de vedere al strategiei de piata, McDonalds utilizeaza un mix de marketing agresiv si bine structurat ale carui elemente sunt axate pe: 
a) dezvoltarea produsului si a serviciilor prin realizarea unui produs standardizat de calitate ridicata si consecventa, cu accent pe viteza de servire si pe un program prelungit de functionare;
b) practicarea unor preturi judicioase;
c) plasarea retelei de restaurante in zone care concentreaza un numar mare de consumatori si cu un vad comercial ridicat;
d) o puternica campanie publicitara concentrata pe consumatori, indeosebi pe tineret, prin utilizarea masiva a promovarii la televiziune.
2. Politica de produs
Potrivit principiilor enuntate, calitatea este elementul de baza in strategia de produs a companiei. Standardele inalte de calitate si siguranta au impus un program strict de analiza si control pentru fiecare produs si pentru fiecare proces de selectare a materiilor prime si de preparare a produselor. Monitorizarea se face printr-un program implementat inca din 1995, punand accent pe prevenire si detectarea punctelor de risc prin inspectii, analize si controale termice in intregul lant tehnologic. Totodata sunt urmarite termenele de valabilitate ale produselor si aspectul lor, de la receptie pana la clienti. McDonalds s-a angajat sa respecte practicile de igiena in realizarea si comercializarea produselor si si-a stabilit un program de livrari eficient care aprovizioneaza restaurantele la intervale mici de timp, pentru asigurarea prospetimii produselor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing al Mc Donald's Romania.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!