Mixul de Marketing

Cuprins referat Cum descarc?

O viziune de ansamblu 1
1. Configurarea produsului 2
1.1 Atribute 2 
1.2 Sistem de sustinere 3
1.3 Diferentierea marcii 4
2. Configurarea pretului 4
2.1 Strategia de pret 4
2.2 Nivelul pretului 4
3. Configurarea promovarii 5
3.1 Reclama 5
3.2 Promovarea vanzarilor 6
4.Configurarea distributiei 7
4.1 Extinderea teritoriala a distributiei 7
4.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor 7


Extras din referat Cum descarc?

O viziune de ansamblu
Pentru a trece la ultima etapa, anume configurarea mixului de marketing, sunt necesare cateva referiri la rezultatele obtinute pana acum de departamentul de Marketing al firmei.
Firma de proteze dentare Zambetul de maine, infiintata la Iasi in anul 2006, isi propune lansarea unei inovatii - proteza dentara fixata prin intermediul unui nou sistem de prindere. Acest produs se va adresa persoanelor care utilizeaza proteza dentara, cu un venit cuprins intre 500 si 750 RON, in mare parte din mediul urban si cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani.
In urma interpretarii rezultatelor chestionarului si a tendintelor pietei, s-a hotarat ca produsul sa aiba urmatoarele caracteristici:
- Pretul unei proteze dentare va fi intre 500 si 700 RON;
- Produsul de va putea achizitiona din cele 30 cabinete partenere din judetul Iasi;
- Promovarea va fi efectuata in mijloacele de transport in comun prin afise, in unele ziare locale, cat si pe panouri publicitare. 
Analizand informatiile obtinute in urma celor doua analize se vor stabili in detaliu componentele mixului de marketing si anume:
- caracteristicile produsului;
- nivelul de pret;
- modul de promovare;
- modul de distributie.
1. Configurarea produsului
1.1 Atributele produsului
Fizionomia produsului
Proteza dentara va arata astfel:
Caracteristici fizice
Datorita materialelor folosite produsul nostru se aseamana foarte mult cu o dantura naturala si este conceput in asa fel incat sa indeplineasca cu succes functiile unei danturi naturale.
Materialul din care este confectionata proteza dentara este unul care nu provoaca iritatii sau senzatii neplacute. Materialul Flexite-Plus este un material antibacterian, ce asigura o mai buna igiena a protezei.
Prinderea protezei se realizeaza cu ajutorul unor bonturi speciale care nu afecteaza tesutul in care se implanteaza, fiind confectionate dintr-un metal invelit in silicon.
Utilizare principala, secundara
Produsul nostru are ca functie principala inlocuirea dentitiei naturale distruse, astfel incat pacientul sa poata sa-si indeplineasca in mod normal activitatile sustinute de o dantura naturala, punand accent deasemenea pe un sistem de fixare permanent, care nu necesita adeziv, comoditate, si calitatea materialului, deasemenea are si o functie secundara, aspectul acestei protezei fiind foarte asemanator cu cel al unei dentitii naturale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!