1. Analiza preliminara a produsului 3 2. Stabilirea obiectivelor 6 3. Definirea strategiei promotionale 6 4. Expunerea planului operational 7 5. Rentabilitatea campaniei 8 6. Bibliografie 8
1. Analiza preliminara a produsului / brandului Dole, unul din cei mai mari producatori si distribuitori de fructe proaspete la nivel mondial, cu vanzari anuale de 7,6 miliarde de dolari, a finalizat tranzactia de preluare a distribuitorului local Distrifrut, de la omul de afaceri de origine libaneza Fadi Nahas. Dupa deschiderea pietei la inceputul anului 1990, Dole a inceput sa importe fructe in Romania prin intermediul Distrifrut, importatorul produselor Dole in regiune. Astazi, prin aceasta achizitie, Dole preia o cota de peste 25% din piata de fructe din Romania. Dole Romania isi va desfasura activitatea prin intermediul a 6 puncte de lucru in tara, amplasate in orase mari incluzand capitala. Compania va utiliza si un terminal pentru fructe in portul Agigea (langa Constanta), unde sosesc din Ecuador bananele Dole. In prezent, piata romaneasca a fructelor proaspete este dominata de importuri. In unele hipermarketuri, ponderea importurilor la raionul de legume si fructe ajunge chiar si la 70-80%, in conditiile in care cele mai vandute fructe sunt bananele, care nu pot fi produse local. 1.1 Analiza conjuncturii de piata Piata este formata din totalitatea relatiilor care se stabilesc intre vanzatorii si cumparatorii unei categorii de produse. Aria de cuprindere a pietei este formata dintr-o anumita populatie totala, care la randul ei, este formata din consumatori si nonconsumatori. In cazul produsului prezentat, bananele Dole, consumatorii fac parte din toate categoriile de varsta: copii, adolescenti, adulti, varstnici. Nonconsumatorii, pe de alta parte, sunt impartiti in nonconsumatori relativi si nonconsumatori absoluti. Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs, dar nu il cumpara si nu il utilizeaza inca, din diverse motive, fie nu au auzit de existenta produsului. In cazul bananelor, nu putem afirma ca exista persoane care sa nu fi auzit niciodata de existenta lor, insa pot fi persoane care sa nu le utilizeze din motive precum: lipsa resurselor financiare, accesul limitat la punctele de achizitie a produsului, etc. Nonconsumatorii absoluti sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut si nu il vor cumpara si utiliza niciodata. In aceasta categorie putem include nou-nascutii, persoanele care nu pot consuma produsul din motive precum: alergii, boli in cazul carora este contraindicat consumul de banane, etc. sau persoanele care nu agreeaza bananele. Piata tinta careia ne adresam in mod special este formata, in primul rand, din 3 segmente: bebelusii cu varste cuprinse intre 1-3 ani, copiii aflati in crestere ( 3-7 ani) si varstnicii cu probleme de sanatate; toti avand in comun acelasi lucru: nevoia alimentarii organismului cu vitamine provenite din consumul de banane. 1.2 Analiza concurentei Concurentii reprezinta una dintre cele mai importante componente ale mediului direct in care opereaza firma (micromediul). Cunoasterea acestora si a impactului lor asupra pietei este vitala pentru firma.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).