Marketingul evenimentelor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere: 
Marketingul s-a dezvoltat foarte mult pe parcursul anilor, evenimentele devenind un instrument foarte folosit pentru atingerea obiectivelor de marketing propuse. Multi marketeri organizeaza evenimente pentru a atrage beneficii economice atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Promovarea evenimentelor atrage cu sine beneficii economice care pot fi atinse in special pe termen scurt (Dimanche, 2002). Cu toate acestea, mult dincolo de beneficiile economice, evenimentele pot ajuta companiile sa isi consolideze si sa isi adapteze imaginea, precum si sa-si sprijine strategia de branding. In aceasta lucrare vom analiza evolutia evenimetelor ca ramura separata a marketingului dar impactul pe care il au acestea asupra bunastarii consumatorilor. 
Continut:
Evenimentele au evoluat si s-au dezvoltat odata cu dezvoltarea marketingului. Aceste evenimente pot face parte din mediul economic, social, cultural, de afaceri sau din sectorul tertiar. Evenimentele pot fi descrise ca servicii nestandardizate in care cunostintele, comportamentul si angajamentele fata de furnizorii de servicii sunt cruciale. Satisfactia participantilor la un eveniment consta intr-o interactiune complexa, unde locul evenimentului si proiectarea acestuia, fluxul sistemului de management, voluntarii si personalul, reprezinta elemente importante din evaluarea calitatii vazuta ca o sarcina complexa si cu un rol esential in sistemul de management al organizatiilor.
Managementul evenimentelor are la baza proiectarea si coordonarea unui eveniment ce are ca scop atingerea anumitor obiective. Gestionarea evenimentelor se poate face cu ajutorul unui cadru de management bine structurat ce ajuta la identificarea celor cinci etape ale evolutiei unui eveniment, si anume: 
I Decizia - initiaza procesul si determina daca evenimentul se va realiza sau nu in cele din urma; 
II. Rezultatul (este decizia de a face evenimentul, de a-l amana sau anula); 
III. Planificarea detaliata; 
IV. Implementarea (care se realizeaza prin monitorizarea progresului si stabilirea unor proceduri ce au ca scop acoperirea situatiilor neprevazute in timpul evenimentului cat si dupa acesta); 
V. Evaluarea (este mai mult decat necesara pentru a invata din experienta cum se poate face evenimentul mai bine) (Yeoman, et al, 2004).
Schimbarile aparute atat intern cat si extern necesita ca organizatia sa fie dinamica si pregatita mereu pentru a profita de toate sansele posibile si pentru a face fata oricarei schimbari aparute. Succesul unei companii este determinat in mare parte de modul in care reactioneaza clientul, ceea ce impune companiei sa fie in mod constant creativa si proactiva prin crearea si diversificarea de evenimente. Strategiile clare si bine definite sunt cheia succesului in ceea ce priveste adaptarea la mediului de business ce se afla intr-o continua schimbare, conducand fiecare membru al organizatiei catre un obiectiv clar si stabilit in prealabil. (Daniel, M., Bogdan, G., si Daniel, Z. 2012). Alti specialisti considera ca procesul de management al marketingului evenimentelor este un ansamblu complex de fluxuri si procese de management cu functii caracteristice managementului organizatiei si marketing-ului acesteia. (Rutherford, 2008)


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketingul evenimentelor.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!