Marketing - strategia de piață

Extras din referat Cum descarc?

Obiective:
- cota de piata (fluxuri incredintate): minim 90% din cifra de afaceri.
- aspecte sensibile a fi urmarite indeaproape: gradul de
indatorare al societatii, marimea rulajelor inregistrate de banca.
Sensul evolutiei pentru:
- depozite (la vedere si la termen): in prezent nu manifesta interes
- credite: clientul beneficiaza de o linie de credit in valoare de 90 K RON pana la 08.07.200 pe care doreste sa o majoreze la valoarea de 150 K RON;
- produse si servicii : clientul beneficiaza de 5 SGB leasing; alte produse si servicii: schimburi valutare spot, acreditive, plati externe.
COMENTARII 
ANALIZA 
Asociatul unic Lazarescu Vasile-Bogdan, impreuna cu Lazarescu Mihail Catalin au infiintat in 2004, o noua societate, Mastership Distribution International SRL, avand acelasi obiect de activitate ca si Mastership International, totodata dezvoltandu-si un nou segment de activitate, respectiv constructii si amenajari interioare. Societatea are conturi deschise la BRD Dorobanti. In 2005, activitatea celor 2 firme este separata astfel ca Mastership International se ocupa de distributia de membrane naturale iar Mastership Distribution International de activitatea de constructii. Din acest an gama de produse s-a diversificat prin adaugarea membranelor naturale de porc si a membranelor artificiale.
PREZENTAREA OPERATIILOR VIZATE (Prezentare,Surse de rambursare, Garantii)
Majorare LC de la valoarea de 90.000 RON la valoarea de 150.000 RON pentru finantarea nevoilor de trezorerie ale societatii.
Surse de rambursare: incasari din vanzarea marfurilor, conform obiectului de activitate.
Garantii :
- Ipoteca asupra imobil situat in Ploiesti, valoare de garantie: 22.500 EUR ;
- Gaj asupra stoc de marfa, valoarea de garantie fiind de 33.057 EUR / 120.000 RON.
ANALIZA FINANCIARA: Activitate-Rentabilitate-Structura financiara-Perspective 
Societatea si-a inceput activitatea in 2002 avand ca obiect principal de activitate importul si distributia de materii prime (in specal intestine de ovine sarate) pentru industria alimentara. In 2003 clientul si-a diversificat activitatea, pe langa distributia de intestine realizand si distributia de fursecuri. Activitatea de distributie de fursecuri se concentreaza in perioada sarbatorilor pascale, considerata de varf in vanzari, pana la sfarsitul anului societatea concentrandu-se asupra distributiei membranelor naturale si implicit asupra unei alte piete de desfacere. Din acest an gama de produse s-a diversificat prin adaugarea membranelor naturale de porc si a membranelor colagenice semiartificiale.
Cifra de afaceri a cunoscut un trend ascendent, inregistrand cresteri de la o perioada la alta (23 % in 2004 fata de 2003). La 30 iunie 2005 cifra de afaceri reprezinta 68.93% din cea inregistrata la 31.12.2004, cresterea fiind datorata diversificarii ofertei de produse. Societatea si-a extins in acest an distributia de membrane naturale, patrunzand pe pietele din sud-estul, estul si nordul tarii, distributia ajungand la nivel natioal.
Marja profitului din exploatare a scazut in anul 2004 fata de 2003, aproape injumatatindu-se, inregistrand la 30 iunie 2005 valoarea de 6,40%. Aceasta scadere se datoreaza diminuarii rezultatului din exploatare in urma cresterii in principal a cheltuielilor cu marfurile intr-o proportie mai mare decat cresterea cifrei de afaceri, consecinta a faptului ca furnizorul de marfuri din anul 2005 este Mastership Distribution International. Structura cheltuielilor de exploatare s-a mentinut, la fiecare perioada ponderea principala detinand-o cheltuielile cu marfurile (ce au crescut datorita facturarii la un pret mai mare decat cel din anul anterior in vederea transferarii profitului lui Mastership International in conturile societatii Mastership Distribution) urmate de cheltuielile cu serviciile executate de terti (care au crescut datorita primelor de asigurare platite, in iunie 2005 reprezentand 87,7% din primele intregului an 2004).
Rezultatul financiar este negativ pe intreaga perioada analizata datorita cheltuielilor cu dobanzile (22.983 RON) ca urmare a celor cinci leasinguri in derulare si a liniei de credit contractate. De remarcat ca veniturile financiare la 30.06.2005 deja au dapasit veniturile financiare inregistrate la 31.12.2004, crestere datorata diferentelor de curs valutar.
Marja Profitului net cunoaste un trend descrescator comparativ cu anul precedent datorita cresterii cheltuielilor din exploatare (in principal cheltuielile cu marfurile). Profitul este realizat pe baza rezultatului din exploatare, aspect pozitiv care demonstreaza ca activitatea societatii este in continuare rentabila.
Analiza activului bilantier se prezinta astfel:
- Activele imobilizate reprezinta 28,57% din total activ in urma achizitionarii unor
mijloace de transport prin leasing de la Sogelease. Structura acestora se prezinta astfel:
mijloace de transport si echipamente (24%), alte imobilizari corporale (4,41%).
- Activele circulante reprezinta 67,37% din total activ, find formate in principal din
stocuri de marfuri (22,62%) si clienti (42%). La 30.06.2005 stocurile reprezinta 164% din
stocul de la 31.12.2004 consecinta a diversificarii ofertei de produse. Valoarea stocurilor este
considerata normala pentru o societate care practica comertul cu ridicata. Durata de rotatie a
stocului de marfuri este de 22 zile, in scadere fata de sfarsitul anului 2004, ceea ce duce la
concluzia ca stocul are desfacere asigurata. Viteza rapida de rotatie a acestuia se datoreaza si
perisabilitatii produselor cat si portofoliului diversificat de clienti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing - Strategia de Piata.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!