Marketing Servicii

Extras din referat Cum descarc?

1.1 SCURT ISTORIC
Vodafone este o companie de origine britanica, cu sediul central in Londra, UK. Infiintat in ianuarie 1985, Vodafone Group a ajuns in decursul a 15 ani cea mai importanta companie din Europa si lider international pe piata telecomunicatiilor. Reteaua Vodafone este prezenta in 30 de tari si leaga parteneriate cu retele conexe din aproximativ alte 40.
Vodafone Romania a lansat prima retea GSM nationala, in aprilie 1997. In cei 12 ani de activitate in Romania, Vodafone a adus o contributie semnificativa la dezvoltarea mediului de afaceri, prin investitii majore la nivel national, orientate in principal spre extinderea acoperirii retelelor 2G si 3G, lansarea de noi produse si servicii de comunicatii, extinderea retelei de magazine la nivelul intregii tari si, nu in ultimul rand, programe sociale in sprijinul comunitatii.
Vodafone Romania este compania care a lansat prima retea GSM din Romania, la 15 aprilie 1997. Compania este de asemenea primul operator care a lansat serviciile 3G in Romania, in 2005. 
Vodafon group este o corporatie transnationala de telefonie mobila,care detine active in tarile din Europa,Statele Unite,Asia,Africa,Australia,Noua Zeelanda. Vodafon este constituit dintr-un complex de reprezentante, filiale, companii mixte, asociatii, companii de investitii,care sunt inglobate intr-un Holding.Compania-mama a holdingului se afla in Marea Britanie. Aceasta si-a concentrat pachetul majoritar de actiuni care la 31 martie 2007 constituia aproximativ 56,02%; celelalte pachete de actiuni sint dispersate intre America de Nord cu 30,60%, Europa (excluzind Marea Britanie)-12,38% si 1,00% in restul lumii. In timp ce companiile fiice desfasoara activitatea administrativa independent,compania-mama isi rezerva controlul asupra companiilor-fiice, de asemenea,ea isi rezerva dreptul de administrare strategica a intregii companii, dezvoltindu-si departamente ca Tehnologii Globale, marketing Global, departamentul resurselor umane, departamentul dezvoltarii afacerilor, departamentul elaborarii noilor strategii de creare a afacerilor, departamentul juridic si departamentul afacerilor corporative.In acelasi timp compania-mama isi insuseste dreptul de consolidare simultana a finantelor si administrarea lor prin intermediul departamentului financiar.
Istoria Companiei Vodafone isi are originile inca din anii 1984 cind activa sub forma de filiala a companiei Racal Electronics.In septembrie 1991 Racal Electronics se dezmembreaza si aceasta filiala apare pentru prima data sub numele de Vodafon Group pec.Urmind o fuziune cu Airtouch Communication,la 29 iunie 1999 compania isi schimba numele Vodafon AirTouch,iar la 28 iulie 2000 revine la vechea denumire.Necatind la faptul ca Vodafon este o companie tinara,a reusit sa ajunga la etapa de globalizare. Compania, deja, nu mai este dependenta de nici o tara. Ea activeaza la nivel global, realizindu-si serviciile datorita utilizarii multiplelor strategii de lansare pe piata internationala si a Investitiilor Straine Directe Astfel Vodafon si-a creat reprezentante in Italia,Germania,Spania,Statele Unite,Grecia s.a;companii mixte cum ar fi cea din Romania,care s-a creat prin inglobarea companiei Mobifon SA,sau cea din Cehia creata prin fuziune cu Oskar Mobile a.c...Holdingul Vodafon contine si o serie de asociatii .Una din cele mai renumite este Verizon Wireless din Statele Unite ,care reprezinta o combinatie dintre Vodafon si Bell Atlantic's US cellular,si PCS.Functia acestei asociatii este de cooperare intre Europa si Statele Unite in domeniul internetului,filiale in Australia si Noua Zeelanda.
1.2 Misiune 
Esenta afacerii Vodafone :
Misiunea pe care ne-am asumat-o, inca de la inceput, este de a ajuta oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea.
In cei 12 ani de activitate in Romania, Vodafone a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri prin investitii majore la nivel national, orientate in principal spre extinderea acoperirii retelelor 2G si 3G, lansarea de noi produse si servicii de comunicatii, extinderea retelei de magazine la nivelul intregii tari si, nu in ultimul rand, programe sociale in sprijinul comunitatii.
Viziunea noastra este sa devenim lider de piata si un model in ceea ce priveste conduita de afaceri in Romania.
Valori :
Recent, Vodafone a fost recunoscuta de catre unele dintre cele mai prestigioase topuri internationale pentru valoarea business-ului, inovatie, incredere si etica. Conform topului Forbes Global 2000 pentru anul 2009, Vodafone se situeaza printre cele mai mari companii din lume, in timp ce revista Business Week plaseaza Vodafone in topul celor mai inovatoare companii la nivel mondial, in urma analizei realizate impreuna cu Boston Consulting Group. Totodata, conform studiului realizat de revista Reader's Digest, Trusted Brand 2009, Vodafone a fost nominalizat drept cel mai de incredere brand de telecom din Romania, iar analiza institutului american Ethisphere include Vodafone in topul celor mai etice companii la nivel global.
Accentul pe delimitarea unei misiuni puternice se pune pe :
- orientarea catre consumator
- crearea unor solutii moderne de comunicare 
- acapararea pozitiei de lider pe piata 
Principalele puncte tari in gestiunea afacerii :
- traditia detinuta de firma in domeniu
- inovatia permanenta
- cota de piata relativ ridicata 
- foarte buna instruire si organizare a personalului


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Servicii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!