Marketing Online - Realizarea unui Site

Extras din referat Cum descarc?

Un site este cea mai usoara si mai eficienta modalitate de a crea o imagine in mediul online. Indiferent de marimea firmei, un site bine construit va demonstra seriozitatea si profesionalismul firmei. Site-ul creat pentru Skoda denota credibilitate, profesionalism si calitate. In acest mediu saturat cu milioane de pagini web, este extrem de important pentru companie sa aiba un site bine conceput, creand o imagine care sa atraga potentiali clienti.
Spre deosebire de scopul site-ului, obiectivele se pot modifica in timp, pe masura ce apar noi informatii despre publicul tinta sau despre subiectul site-ului, cu ajutorul carora se poate sustine mai bine scopul sau. Obiectivul pe care l-am urmarit in proiectarea acestui site web este urmatorul: pentru a face publicitate prin intermediul Internet-ului.
Scopul principal al acestui site il reprezinta oferirea unor informatii de calitate cu privire la modelele si dotarile autoturismelor Skoda, service, precum si alte informatii utile clientilor, atat efectivi cat si potentiali. Scopul poate fi dus la indeplinire prin intermediul unor obiective specifice si variate precum: informatii despre dotarile masinilor, consum, design, preturi, service. Cu alte cuvinte, in vreme ce scopul site-ului comunica ce se propune a face, obiectivele comunica ce informatii se ofera pentru a se indeplini scopul propus.
Pentru a crea un site de calitate si o comunicare eficienta a informatiilor, o etapa deosebit de importanta este definirea audientei site-ului. Audienta reprezinta publicul caruia i se adreseaza site-ul. Stabilirea audientei site-ului este esentiala deoarece contribuie la definirea continutului paginilor, precum si a organizarii si aspectului sau. Un site Web creat pe baza unor informatii precise asupra audientei sale actuale si viitoare are mult mai multe sanse de succes decat unul care nu se adreseaza unui public specific. Informatiile de pe site sunt hotaratoare cu privire la tipul de audienta pe care o avem in vedere. Este pasul cel mai important si trebuie acordata atentie maxima pentru ca sunt foarte multe aspecte implicate: categorie de varsta, educatie, sex, situatie financiara. Site-ul Skoda este dedicat iubitorilor de automobile, in special publicului masculin, desigur si cu exceptii, este un ghid informativ bine pus la punct. Site-ul are menirea de a fi mai aproape de clienti, de a veni cu informatii despre automobile, teste, combustibili, sisteme de securitate, stiri.
Avand in vederte ca la noi in tara se foloseste in special conectarea la Internet prin dial-up iar costul convorbirilor telefonice este destul de ridicat, am considerat ca este mai bine sa realizez un site web cu pagini care sa se incarce repede si fara efecte speciale deosebite.
Textele care defileaza dintr-o parte in alta a ecranului nu sunt recomandabile sa fie folosite in machetarea unei pagini web. Un motiv ar fi faptul ca un astfel de text este greu de citit, indiferent de viteza care este setata pentru aceasta. Viteza de citire a unui text difera de la o persoana la alta si nu putem obliga vizitatorii sa citeasca acel mesaj. De asemenea, nu toate browserele accepta acest efect special si o parte dintre cei care intra in paginile respective vor primi un mesaj de eroare.
Deoarece am vrut ca acest site web sa poata fi accesat fara restrictii, indiferent de performantele calculatorului folosit sau de tipul browserului, am cautat sa nu folosesc efecte speciale. Am luat in calcul si cresterea timpului de incarcare al paginii web atunci cand se folosesc acestea. In unele pagini am folosit imagini animate, care mi s-au parut sugestive. Am cautat insa ca dimenisunea fisierului sa fie minima.
In interiorul site-ului am folosit propozitii clare si concise si am cautat ca pagina web sa nu se desfasoare pe mai mult de 3-4 ecrane. Am facut acest lucru, deoarece surferii prefera sa citeasca informatia structurata in bucati mici. Nimanui nu-i place sa deruleze pagina de mai multe ori pentru a o citi in intregime.
In pagina web am cautat sa folosesc o structura piramidala a continutului, furnizand la inceput ideile principale si apoi am incercat dezvoltarea si imbogatirea lor. Acest lucru este ideal, dar nu stiu daca am reusit intotdeauna acest lucru. Blocurile text le-am incadrat de spatii albe si am folosit, acolo unde a fost posibil, liste si tabele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Online - Realizarea unui Site.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!