Marketing Electoral

Cuprins referat Cum descarc?

Contextul politic 1
Obiective, aliante 2
Analiza SWOT 3
Buget 3
Campania electorala 4
Media: Televiziune 4
Media: Radio 5
Media: Presa scrisa 5
Campanie de imagine stradala 5
Organizare evenimente stradale 7


Extras din referat Cum descarc?

Viata politica din Romania a fost dominata in ultimul deceniu de lupta intre partidele de dreapta si centru-dreapta si principalul reprezentant al stangii, actualul Partid Social-Democrat (PSD), care se identifica cu fostul Front al Salvarii Nationale, infiintat imediat dupa revolutie. Alternanta la guvernare s-a facut din patru in patru ani, fara exceptii: PSD, intre 1992-1996, Conventia Democrata din Romania, alcatuita dintr-un grup de partide dintre care se evidentiaza Partidul National Liberal (PNL), Partidul National Taranesc Crestin-Democrat (PNTCD) si Partidul Democrat (PD), intre 1996-2000, PSD, intre 2000-2004, si Alianta Dreptate si Adevar (ADA), din 2004, din care fac parte PD si PNL. Aliantei D.A. li s-au alaturat pentru a alcatui majoritatea Partidul Conservator (PC), fost Partid Umanist Roman, care a participat initial la alegerile din 2004 impreuna cu PSD, dar care s-a reorientat in functie de cea mai buna oferta primita, dar si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR), care, reprezentand drepturile minoritatii maghiare, s-a aliat intotdeauna cu fortele aflate la putere.
Contextul politic
Ne aflam la momentul 2006, in prag de alegeri electorale prezidentiale si parlamentare, cu Traian Basescu, sef al statului, candidat la al doilea mandat consecutiv, din partea Partidului Democrat, si Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru, candidat din partea Partidului National Liberal. Chiar daca raportul de tara primit in plina campanie electorala poate fi interpretat de adversarii lui Tariceanu ca fiind o nota nefavorabila data guvernarii, faptul ca primul ministru a iesit la rampa imediat dupa anuntarea concluziilor raportului si a expus intr-o maniera realista punctele pozitive si negative ale acestuia ii confera in final un plus de imagine. Si asta deoarece din mesajul Uniunii Europene se poate intelege foarte bine faptul ca avem mari sanse sa ne integram la 1 ianuarie 2007, iar problemele care ne-au fost semnalate ultima data sunt in curs de solutionare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Electoral.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!