Marketing cultural - Muzeul de istorie

Extras din referat Cum descarc?

1. SCURT ISTORIC
In anul 1968 s-a creat cadrul legal corespunzator pentru organizarea Muzeului National de Istorie a Romaniei. Institutia a aparut in 1970, ca cel dintai muzeul de arheologie si istorie din tara, cel dintai din punct de vedere al reprezentativitatii, iar in anul 1973 a fost deschis pentru public. Muzeul s-a deschis catre lume organizand expozitii memorabile, atat la sediul propriu, cat si in tara sau in strainatate.
Au fost luate in calcul Palatul Justitiei, Palatul Postelor si cladirea Sfatului Popular al Capitalei pentru a adaposti muzeul, discutandu-se si despre posibilitatea construirii unui sediu nou. In cele din urma, Palatul Postelor, unul dintre cele mai remarcabile monumente arhitecturale ale capitalei, realizat la sfarsitul secolului trecut, in stil neoclasic, de inspiratie germana, a fost atribuit Muzeului National de Istorie. 
Muzeul, respectiv patrimoniul muzeului, a fost constituit din colectiile altor muzee, aici fiind aduse cele mai faimoase tezaure, in primul rand cele din metal pretios. De asemenea, o multime de alte piese de mare valoare arheologica si istorica au poposit in expozitiile Muzeului National, pentru a ilustra mileniile de istorie.
Expozitiile muzeului s-au restrans in anul 2002, cand s-a incercat renovarea (2002-2006). 
Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu de istorie si arheologie din Romania, atat prin marime, cat si prin patrimoniu. MNIR detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana.
2. Scopul Muzeului National de Istoria a Romaniei este de a prezenta publicului valorile si credintele romanilor, cat si crearea unui spatiu de petrecere a timpului liber intr-un mod placut in care se poate admira ceea ce a construit comunitatea romaneasca.
Obiectivele de activitate, conform Regulamentului de Organizare si Functionre sunt:
- cercetarea si colectionarea de bunuri cu caracter istoric, arheologic si imateriale, in vederea constituirii si completarii patromoniului muzeal;
- depozitarea, conservarea si restaurarea patromoniului detinut, conform standardelor europene generale, precum si normelor elaborate de Ministerul Culturii;
- constituirea si organizare aondurilor documententare, precum si arhivei generale. Ca atare, fiecare structura organizatorica a muzeului(sectie, birou, compartiment etc) va organiza si pastra arhiva proprie stiintifica. Aceasta se va preda arhivei generale o data la 5 ani;
- Punerea in valoare a patrimoniului cultural aflat in administrarea sa prin :
- organizarea de expozitii permanente si temporare, la Sediul Muzeului in tara si in strainatate;
- organizarea de servicii de documentare deschise pentru public folosind informatiile despre patrimoniul cultural detinut si despre istitutie, potrivit normelor in vigoare;
- editarea de publicatii stiintifice;
- angrenarea publicului de toate categoriile, prin mijloace specifice, intr-un sistem educational destinat familiarizarii acestuia cu istoria si civilizatia societatilor care s-au succedat pe teritoriul tarii noastre, a Europei si a speciei umane, in genere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing cultural - Muzeul de istorie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://rtsa.ro/rtsa/index.php/rtsa/article/viewFile/59/55
http://www.cultura.ro/uploads/files/15__Muzeul_National_de_Istorie_a_Romaniei_din_Bucuresti_-_Raport_de_activitate_pentru_anul_2014.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!