Magie cu Har de la Vel Pitar

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2409
Mărime: 328.46KB (arhivat)
Publicat de: Hortensia Ispas
Puncte necesare: 0

Extras din referat

Grupul VEL PITAR

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie si morarit şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi produse de patiserie.

Povestea grupului începe în momentul în care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), achiziţionează două mari companii de morărit şi panificaţie, Mopariv Râmnicu Vâlcea şi Berceni Bucureşti. În decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments Ltd., administrat în România de compania New Century Holdings (NCH), deţine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizării.

În prezent Grupul Vel Pitar deţine centre de producţie în Bucureşti (două) şi în 10 judeţe din România (Vâlcea, Argeş, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Giurgiu,Gorj, Olt şi Dâmboviţa), unităţi de morarit şi o reţea de magazine în marile oraşe din România.

Tehnologie Modernă

Grupul Vel Pitar a schimbat modul în care, în România, se fac afacerile în industria de morărit şi panificaţie. Suntem primii care au investit masiv în tehnologii moderne, inovatoare, pentru a oferi clienţilor noştri produse de cea mai bună calitate. De aceea Grupul Vel Pitar este lider absolut din toate punctele de vedere: dimensiune, acoperire geografică, cifră de afaceri, nivel de profit, număr de clienţi, nivelul de implementare a tehnologiilor moderne şi respectarea normelor legislaţiei europene.

Vel Pitar recunoaşte importanţa specificului local ca o valoare suplimentară în acţiunea sa de a oferi consumatorului produsele dorite, iar fiecare dintre punctele de lucru ale grupului este lider de piaţă şi excelează în unul sau mai multe produse, beneficiind de conceptul dezvoltat la nivel naţional.

Grupul Vel Pitar în cifre: 12 fabrici de panificaţie, specialităţi de panificaţie, patiserie, biscuiţi şi napolitane; unităţi de morărit; o reţea proprie de 157 de spaţii comerciale în marile oraşe din România; acoperire naţională; 4.600 de angajaţi; peste 2 milioane de clienţi zilnic. Lunar, în medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificaţie, 300 tone biscuiţi şi napolitane şi 14.000 tone produse de morărit.

STRATEGII VEL PITAR

Strategia Vel Pitar este axată pe trei direcţii principale: acoperire naţională, dezvoltarea de noi concepte de magazine specializate - "magazin de proximitate" şi introducerea de servicii noi destinate clientilor. Succesul este evident: în prezent reţeaua de retail a grupului Vel Pitar numără 157 de unităţi în 10 dintre cele mai importante oraşe ale ţării.

Produsele sunt aşezate în categorii distincte, astfel încât să fie uşor de găsit, procesul de vânzare este rapid şi flexibil, iar personalul foarte bine instruit. Clienţii pot obţine în magazin orice informaţie legată de un anumit produs, personalul ajutându-i să ia cea mai bună decizie pentru alimentaţia lor.

Cu produse de cea mai bună calitate, comercializate într-un spaţiu generos, cu echipamente şi elemente de comunicare moderne, punctele de vânzare ale companiei Vel Pitar răspund dorinţelor tot mai multor români, care vor să regăsească atmosfera şi calitatea produselor dintr-o brutărie europeană, cât mai aproape de casa lor.

Strategia de produs – Vel Pitar adoptă dezvoltarea unei game largi de produse, pentru a satisface toate gusturile/posibilităţile consumatorilor şi pentru a vinde mai mult. Se va corela această strategie cu cea de dezvoltare a produsului, prin dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor, încurajând creativitatea, folosind ultimele tehnologii şi decizii bazate pe informaţii.

Strategia de promovare – Vel Pitar efectuează campanii publicitare

direcţionate spre consumatorii companiei. Mai bine informaţi şi motivaţi prin publicitate, aceştia vor căuta produsele respective .De asemenea se folosesc diferite forme de promovare a vânzărilor cum ar fi: discount-uri oferite consumatorilor en-gros, reclamă în publicaţiile profesionale destinate consumatorilor .

Strategia de preţ – Vel Pitar foloseşte strategia preţului de penetrare pentru produsele noi, prin practicarea unui preţ mai mic, care dă posibilitatea firmei să acumuleze câştiguri de productivitate importante, ca urmare a manifestării efectului de experienţă pe piaţă, şi să-şi asigure o cotă de piaţă superioară competitorilor.

Strategii de resurse umane – Vel Pitar are o politică de atragere şi angajare a resurselor umane cu un înalt nivel de calificare, cărora li se vor asigura programe importante de training şi li se vor plăti salarii substanţiale.

Preview document

Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 1
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 2
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 3
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 4
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 5
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 6
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 7
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 8
Magie cu Har de la Vel Pitar - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Magie cu Har de la Vel Pitar.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza Mediului de Marketing la SC Vel Pitar SA

1. Scurtă prezentare a societății: Denumirea societății pe care noi am ales-o se numește S.C. Vel Pitar S.A. Grupul Vel Pitar este liderul pieței...

Sistemul logistic al unei întreprinderi agroalimentare SC Vel Pitar SA

Cap.1 Prezentare S.C. Vel Pitar S.A. Magie cu har, de la Vel Pitar 1.1. Scurt istoric Grupul Vel Pitar este liderul pietei romanesti a...

Management Comercial

INTRODUCERE Lucrarea “Analiza managementului commercial la SC VEL PITAR S.A ” are ca scop prezentarea şi realizarea procesului de aprovizionare...

Ai nevoie de altceva?