Logistica Marfurilor

Extras din referat Cum descarc?

1. AMPLASAREA SI AMENAJAREA 
DEPOZITULUI CENTRAL 
La alegerea celui mai potrivit loc pentru amplasarea depozitului
central in cadrul unitatii, care sa permita o deservire optima a sectiilor de productie si sa ofere solutiile cele mai economice in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor de aprovizionare, s-a tinut cont de urmatoarele:
- apropierea depozitului de consumtori;
- apropierea depozitului de principalele cai de comunicatie;
- alegerea terenului in functie de posibilitatile de constructie cele mai bune;
- alegerea locului de amplasare in asa fel incat acesta sa ofere cele mai bune conditii cu privire la aplicarea masurilor pentru paza si securitatea materialelor.
Depozitul central deserveste toate sectoarele, sectiile si atelierele intreprinderii, acesta fiind amplasat la o margine a terenului ocupat de intreprindere, separate de sectiile de fabricatie, pentru a nu aglomera circulatia in incinta cu transporturi de materiale, pentru a putea amenaja si organiza locuri de incarcare-descarcare si pentru a putea lega depozitul de principalele cai de comunicatie apropiate de intreprindere
La amplasarea depozitului s-a avut in vedere posibilitatea racordarii la instalatiile de utilitati: conducta cu apa pentru alimentarea corespunzatoare a gurilor de incendiu,la reteaua de canalizare, la reteaua de gaze, de telefonie.
Prin alegerea terenului si a suprafetei depozitului s-a asigurat amplasarea punctelor de paza in asa fel incat sa dea posibilitatea supravegherii permanente a depozitului cu minimum de personal de paza si maxima siguranta.
Forma rampelor, platformelor si a terenurilor deschise de descarcare este dreptunghiulara, deoarece sunt situate de-a lungul liniei de garaj, paralel cu ea, la o distanta de 0.7m de aceasta linie. Sistemul rampelor de descarcare de-a lungul liniei de garaj da posibilitatea unei usoare descarcari si depozitari a materialelor, fara manipulari numeroase facand posibila inlocuirea rapida a vagoanelor descarcate cu vagoane pline.
In unele cazuri, incarcarea, descarcarea si depozitarea materialelor se face direct pe pamant, pe suprafete invecinate liniei de garaj sau cailor principale de acces. 
Aceste suprafete sunt usor inclinate, cu pamantul batatorit si prevazute cu bare piloni si traverse pentru ca depozitarea sa nu se faca direct pe pamant.
Soproanele sunt portiuni de teren acoperite si uneori inchise pe una, doua sau trei laturi, destinate depozitarii materialelor.Sub soproane sunt adpostite materiale care nu sunt influentate de schimbarile de temperature dar care s-ar deteriora sub actiunea directa a ploilor si zapezilor.
In depozitele inchise se pastreaza materialele care cer anumite conditii de depozitare si care s-ar degrada daca ar fi pastrate in depozite deschise sau semideschise. Depozitele inchise sunt izolate, pentru evitarea infiltratiilor de apa, prevazute cu instalatii necesare pentru reglarea temperaturii si a umiditatii si dotate cu utilaje fixe pentru ridicat si transportat.
Constructia depozitelor are anumite particularitati, si anume:
- pardoselile sunt executate din beton, pavaj de piatra, caramida sau asfalt. 
La alegerea tipului de pardoseala s-au avut in vedere urmatoaree
- rezistenta podelei pe metrul patrat;
- conductibilitatea termica cea mai mica;
- rezistenta mare la frecare.
- tavanul este construit simplu, fara pod;
- usile depozitelor s-au construit pe peretii longitudinali ai acestora. Sistemul de functionare a usilor este de doua feluri:
- prin alunecare laterala;
- prin laturi care se deschid in interiorul sau exteriorul depozitului.
Dimensiunile usilor sunt in functie de gabaritul utilajelor care care trebuie sa intre pe aceste usi si de dimensiunea materialelor care vor fi aduse in magazia respective.
- ferestrele asigura iluminarea naturala. Coeficientul de luminozitate al depozitelor este in functie atat de felul materialelor, cat si de felul operatiilor efectuate cu aceste materiale
- incalzirea depozitelor se face prin incalzire centrala


Fisiere in arhiva (1):

  • Logistica Marfurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!