Logistica de depozitare a SC Rodmar SRL

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea comerciala Rodmar S.R.L are capital integral romanesc si este organizata si functioneaza in conformitate cu statutul propriu avand ca obiectiv principal de activitate, conform CAEN:

- comertul in sistem en-detail

- comertul in sistem en-gross

Societatea a luat fiinta in anul 1998 s-a dezvoltat intr-un ritm constant pornind de la un magazin, continuand cu deschiderea unui depozit en-gross de desfacerea produselor alimentare si nealimentare si culminand in 2003 cu amenajarea unui supermarket.

O data cu aceste investitii imobiliare, societatea a investit constant in mijloace de transport si o serie de alte active marindu-si in acelasi timp numarul de angajati de la 3 in anul infiintarii, la 38 in prezent.

Depozitul de produse alimentare si nealimentare este folosit atat pentru nevoi proprii (aprovizionarea propriilor magazine) cat si pentru distributia lor spre alte firme care comercializeaza produse alimentare si nealimentare, si spre persoanele fizice interesate care achizitioneaza produsele direct de la sediul depozitului.

Marfurile oferite sunt reprezentate de produse alimentare, produse zaharoase, produse de panificatie si patiserie, bauturi si tutun, si produse nealimentare de exemplu, piese si accesorii pentru autovehicule, produse textile, materiale lemnoase, produse de papetarie si materiale de birou, produse alimentare, produse cosmetice, aparate electrice si de uz gospodaresc, produse din ceramica, sticlarie, tapete si produse de intretinere, echipamente si furnituri de fierarie, iposerie, si incalzire

In prezent, data fiind activitatea desfasurata de S.C Rodmar S.R.L gradul de implicare al acesteia in activitati logistice este destul de ridicat, firma desfasurand activitati de:

- aprovizionare

- desfacere

- livrare

Efectuarea comenzilor catre furnizori cat si preluarea acestora de la clienti se realizeaza prin fax sau prin posta. Desi gestiunea stocurilor este tinuta pe calculator, firma nu detine momentan un site oficial prin care sa-si faca cunoscuta activitatea, produsele sale nefiind vandute prin internet ci doar prin intermediul comenzilor postale sau a celor prin fax dar si prin interactiunea directa cu clientii. O data primite, comenzile trebuie prelucrate rapid si corect. Sistemul de procesare a comenzii pregateste facturile si trimite informatii referitoare la comanda catre cei care au nevoie de ele. Depozitele vor primi instructiuni legate de ambalarea si expedierea marfurilor solicitate. Produsele care lipsesc din stocuri vor fi resolicitate. Marfurile expediate sunt insotite de documente de transport si de facturi, in timp ce copii ale acestor documente vor fi trimise mai multor departamente ale firmei.

2. Sistemul logistic al firmei

Inainte de a prezenta sistemul logistic al firmei Mara sa vedem ce este de fapt logistica

Notiunea de logistica cuprinde toti pasii unui proces de fabricatie. Cuprinde toate activitatile de punere in armonie a spatiului si timpului cu bunurile si persoanele inclusiv gruparea lor.

Mai concret, logistica se defineste prin planificare integrata, organizare, impozitare si control a tuturor cursurilor de marfuri si materiale impreuna cu cursurile de informatii legate de acestea incepand de la livratori prin etapele crearii de valori (ex. productie si/sau etape de distributie) pana la livrarea produselor catre clienti, inclusiv a eliminarii deseurilor si a reciclarii.

Din activitatile logistice vom discuta despre:

- depozitarea;

-

DEPOZITAREA

Depozitarea este apreciata de multe intreprinderi exclusiv drept o problema de costuri. Daca doreste sa se asigure o livrabilitate ridicata, este indicata o baza buna de depozitare.

Existenta depozitelor este legata de necesitatea mentinerii stocurilor.Depozitareaeste considerate o activitate de sustinere,care contribuie la indeplinirea misiunii logistice de asigurare a produsului potrivit ,in cantitatea si de calitatea solicitata, in locul si la momentul potrivit, in conditiile celei mai mari contributii la profitul firmei.

Rolul depozitelor consta in :

a)coordonarea ofertei cu cerea-este legata de asigurarea cantitatilorde produse necesare pentru satisfacerea cererii,in situatii caracterizate de:

- incertitudini referitoare la cerere: probabilitatea unor fluctuatii neasteptate determina crearea unor stocuri de siguranta.

- Incertitudini privind ciclul de performanta.Capacitatea de a onora comenziile clientilor este influentaa de primirea la timpul potrivit ,a marfurilor de la furnizori.Existenta unor variatii le duratei intervalului de aprovizionare face necesara constituirea unor stocuri de proptectie.

- Cerere sezoniera produsele cumparate de clienti nu,ai in anumite perioade ale anului impun crearea de stocuri(de ex. In aceasta perioda firma are in depozit produse specific sarbatorilor de iarna)

- Productie sezoniera-depozitul preia si pasttreaza marfurile produse intr-o anumita perioada a anului. Stocurile vor permite satisfacerea cererii distribuite de-a lungul anului.

b)obtinerea de economii de costuri-depozitarea are impact asupra costurilordin alte arii ale activitatii firmei:poate determina obtinerea unor economii de costuri urm. Domenii:

- Cumparare:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Logistica de depozitare a SC Rodmar SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 627 cuvinte
Nr caractere:
10 421 caractere
Marime:
17.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, marfa, depozitare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!